Les ulleres de realitat virtual de PlayStation costaran 399 euros

Es posaran a la venda a l'octubre i hi haurà 50 jocs disponibles abans de Nadal

Les ulleres de realitat virtual de PlayStation, anomenades PlayStation VR, costaran 399 euros, als quals caldrà sumar-hi el cost d'una PlayStation 4, de 349 euros, en cas de no tenir-la. Així ho ha anunciat Sony aquest dilluns a la conferència de videojocs GDC de San Francisco, on també ha detallat que les ulleres es posaran a la venda a l'octubre i que espera arribar als 50 jocs disponibles per a aquesta tecnologia abans de Nadal.

Segons les  especificacions tècniques difoses per Sony, les PlayStation VR tindran una pantalla OLED de 5,7 polzades amb una resolució de 1920x1080, o 960x1080 per a cada ull, una velocitat d'actualització de 120 Hz, una latència de menys de 18 mil·lisegons i un camp de visió d'aproximadament 100 graus.

A banda de la pantalla, les ulleres incorporaran un sistema de sensors de moviment amb giroscopi i acceleròmetre, i un sistema de posicionament basat en llums LED, a més de so en tres dimensions i una entrada per connectar-hi un micròfon, i van acompanyades d'una unitat de processament externa de petites dimensions.

D'aquesta manera, PlayStation VR es posiciona com una alternativa molt més assequible per al gran públic que les Oculus Rift, les ulleres de realitat virtual d'una empresa controlada per Facebook, que costaran 699 euros i requeriran un ordinador molt més potent que els convencionals, que pot costar a partir de 1.000 euros. Les Oculus Rift es posen a la venda aquest 28 de març, i s'espera arribar als  100 jocs d'ordinador compatibles a finals d'any.