175.000 tuits, de sud a nord: la Via Catalana feta de piulades

Investigadors de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos de les Balears creen un mapa on es veu la geolocalització del hashtag #viacatalana. Les piulades, 175.000, van seguir la mateixa ruta que la Via

Ara
1 min
El mapa de la Via Catalana, segons la intensitat de les piulades / IFISC

BarcelonaLa Via Catalana es va fer visible aquest dimecres gràcies a milers de fotografies i de desenes de vídeos. Però les imatges de ciutadans entrellaçant les seves mans no són les úniques que serveixen per constatar l'èxit de la reivindicació. Un grup d'investigadors de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC) de les Balears han aconseguit fer un mapa de la Via fet no de persones, sinó de piulades, les milers que van inundar Twitter en suport de la iniciativa.

Els investigadors de l'IFISC, vinculat a la Universitat de les Illes Balears i el CSIC, fan servir dades de Twitter per veure l'impacte que tenen els esdeveniments socials. Els científics han aconseguit dibuixar la Via Catalana en un mapa fent servir piulades geolocalitzades.

Els investigadors han fet una recerca de les piulades enviades l'11 de setembre on s'esmentava la Via, on s'havia incorporat el hashtag #viacatalana, un total de 175.000, aproximadament. Fent servir els tuits geolocalitzats, cosa que només és possible si l'usuari ha habilitat aquesta opció, es pot conèixer la ubicació dels usuaris en el moment d'enviar el tuit i, eventualment, seguir els seus moviments.

stats