Els usuaris d'iPhone hauran de pagar cada any pel WhatsApp

El canvi només afectarà els nous usuaris

Ara
1 min
whatsapp

BarcelonaFa uns dies WhatsApp, el servei de missatgeria més popular del món, va provocar un incendi a les xarxes en anunciar que, partir d'ara, els usuaris haurien de pagar 0,89 cèntims a l'any per poder fer servir l'aplicació. En un principi es va assegurar que els usuaris d'iPhone en quedaven exclosos però aquest dilluns el director executiu de la companyia, Jan Koum, ha confirmat a Alexander Klöpping, un dels principals especialistes en xarxes del món, que el cobrament s'aplicarà a tothom, independentment del sistema que facin servir. Així, als nous usuaris d'iPhone se'ls cobrarà el servei un cop l'any. Fins ara, només pagaven una vegada: en baixar-se l'aplicació. La notícia ha estat recollida de forma immediata pels principals blogs i webs de tecnologia.

Tot i que la companyia ja ha pres la decisió, assegura que no coneix encara la data a partir de la qual es començarà a aplicar, tot i que és segur que serà al llarg del 2013. A partir d'aleshores, tothom que es doni d'alta en l'aplicació haurà de pagar la quota anual de 0,89 cèntims, que ja s'aplica als usuaris d'Android, Blackberry, Nokia i Windows Phone. Això sí, només hauran de pagar els nous usuaris, i no els que ja fan servir l'aplicació en l'actualitat.

L'anunci que, a partir d'ara, caldrà pagar pel WhatsApp va provocar un intens debat a les xarxes, una polèmica que també ha tingut repercussions empresarials. Mentre que molts usuaris consideren ridícul crear una polèmica per una quantitat tan reduïda, d'altres no volen pagar per principi, i això ha provocat que les aplicacions alternatives s'hagin mogut per tal d'intentar captar els usuaris que es donin de baixa de WhatsApp.

stats