OBSERVATORI

Fins aviat, Mic

L'Executiu no ha fet res perquè es poguessin mantenir les emissions del Canal 3/24 i del Súper 3/33. I no fer-hi res és una decisió política

Avui em despullaré un poc. Aquest matí hem tingut més problemes dels habituals. Hi ha hagut plors. Les relacions, ja se sap. M’havia treballat una estratègia que m’ha volat per l'aire d'un dia per l'altre. No era cap cosa de l’altre món, però fins avui m’havia funcionat. La tenia seduïda amb dos caramels, i un m’ha fallat. Per despertar-la, per evitar que fes morros en deixar el somni per veure’m a mi, el meu "bon dia" sempre ha anat acompanyat de dos anuncis: li dic que ja tenc preparat el biberó de "lleteta" i que l'està esperant en Mic a la tele. Avui, com cada dia, he aconseguit que obrís els ulls amb un somriure. El biberó l'hi he pogut donar, però en Mic no l'esperava. Al lloc on cada dia sortia, la pantalla era ben negra. Ja ens han trasbalsat el dia.

Ella m’ha sotmès a un interrogatori incisiu amb una única pregunta que repetia sense parar: “I en Mic?”. Immediatament li he girat la conversa, però hi ha tornat. Al final li he hagut de donar una explicació. No li he dit la veritat. Trob que no li he d’explicar a una nina de dos anys que, en darrer terme, ha estat el Govern qui l’ha deixada sense els seus dibuixos preferits. Crec que no li he de dir tampoc que, amb l’excusa que no hi ha solucions tècniques, l'Executiu no ha fet res perquè es poguessin mantenir les emissions del Canal 3/24 i del Súper 3/33. I no fer-hi res és una decisió política. Tampoc no li contaré que aquesta n'és una més, que no és la primera, i que no té res a veure amb en Mic, sinó més aviat amb la llengua que parla, que és també la d’ella.

En lloc de dir-li que ja no podrà veure més els dibuixos del Súper 3, m’he inventat una excusa per sortir del pas. Li he explicat que en Mic era de vacances i que tornarà prest. Després ja veurem com ho arreglam. Sempre trobarem alguna manera de veure per internet allò que no ens deixen veure pels canals habituals. Potser en uns mesos seran ells els qui desapareixeran d’emissió i en vindran uns altres que no tindran res en contra de la llengua que xerra en Mic. De moment, avui, li he hagut de posar uns altres dibuixos, uns de princeses. Bé, de “princesas” diu ella.

El + vist

El + comentat