QUADERN DEL MOBILE

Dia 1: Bicis que vibren per indicar-te el camí

LES BICICLETES DE FORD. Si ja és estrany que una marca de cotxes exposi en una fira de telèfons, encara ho és més que el vehicle estrella sigui de dues rodes i funcioni amb pedals. Ford promou el transport intermodal amb aplicacions que t’aconsellen el mitjà de desplaçament òptim, que pot ser, per exemple, arribar amb el cotxe fins a un punt i seguir posteriorment amb la bicicleta que portes al maleter. I si la bicicleta és una Ford Mode, serà elèctrica, equipada amb sensors que detecten la presència d’altres vehicles que s’acosten massa i un GPS incorporat que t’avisa cap a quin costat has de girar fent vibrar el puny del manillar. Això és l’internet de les coses, el tema estrella del Mobile World Congress d’aquest any.

LA SIM SENSE TARGETA. Deu ser coincidència, però pocs dies després de destapar-se l’espionatge massiu de claus de xifratge de targetes SIM, les operadores han decidit que ser-ne les propietàries físiques ja no és tan necessari i un grup on hi ha telecos (América Móvil, Telefónica, China Unicom), marques de telèfons (LG, Huawei, Samsung, Sony) i els tres grans fabricants de targetes (G+D, Oberthur i l’espiada Gemalto) ja negocien la normalització de les eSIM. Aquestes noves targetes han de permetre canviar de companyia conservant el número de telèfon sense, addicionalment, haver de canviar de targeta. Probablement el motiu és que l’internet dels objectes obliga a facilitar les portabilitats temporals, però tampoc cal oblidar que Apple ja ofereix una SIM virtual als iPad que ven en alguns països.

SONY NO ABANDONA ELS MÒBILS. No feia ni una hora que el congrés havia obert les portes que els directius de Sony ja s’afanyaven a aclarir les declaracions de fa uns dies, quan van dir que s’estaven pensant si es venien la divisió de mòbils. Això sí, els japonesos asseguren que es concentraran en productes rendibles i conviden els emprenedors amb projectes innovadors a desenvolupar-los conjuntament. Dels productes Xperia presentats al congrés destaquen la tauleta Z4 i el telèfon M4 Aqua. No són els primers productes submergibles de la casa japonesa, però sí els primers que prescindeixen de la incòmoda tapa protectora del connector USB.

MILLOREN ELS LECTORS DACTILARS. Amb la batalla que s’està vivint per fer del telèfon el mitjà preferent de pagament, la identificació biomètrica guanya importància. Samsung s’ha passat amb el Galaxy S6 als lectors dactilars on no cal fer lliscar el dit, com el dels últims models d’iPhone. Qualcomm, el fabricant de processadors que ha vist com Samsung li feia el salt per primer cop amb l’S6 per adoptar els xips Exynos propis, ha presentat una tecnologia dactilar per ultrasons que promet més fiabilitat que els lectors capacitius actuals.

  • Etiquetes

Més continguts de

El + vist

El + comentat