BARÇA

El Madrid clama al cel per dos possibles penals no assenyalats

El VAR també és protagonista en el clàssic que s'ha disputat al Camp Nou

Si a Sant Sebastià les protestes per l’actuació arbitral les va protagonitzar el Barça, al Camp Nou les queixes van ser del Reial Madrid. El conjunt blanc va clamar al cel per dos possibles penals no indicats en el clàssic, tots dos sobre Varane, a la primera meitat. “És desconcertant que el VAR no hagi intervingut en aquestes accions. No entenem per què no s’ha fet servir”, comentava Emilio Butragueño, el director de relacions institucionals del conjunt blanc, que va canviar el discurs -normalment no parla dels àrbitres- per enviar un missatge contundent de protesta.

Això sí, va ser una queixa institucional, perquè a la gespa tant els jugadors com l’entrenador visitants es van mostrar més comprensius amb les decisions arbitrals. “El VAR hi és per ajudar, un altre dia ens tocarà a nosaltres comentar un penal i que no es revisi”, deia el capità Sergio Ramos. “Mereixíem més cosa però ara ja no hi podem fer res”, tancava el debat Zidane. El Madrid va veure les jugades al vestidor i, segons el capità, les imatges “semblaven bastant clares”. Primer, una estirada de la samarreta de Rakitic a Varane. I, just després, una planxa de Lenglet.

Precisament, Ivan Rakitic va treure ferro a les accions polèmiques i va desentendre-se’n, justificant que “és habitual” que els equips es queixin després dels partits. “Si busquem penals d’aquests n’hi hauria quatre o cinc a cada partit”, va dir el croat. En canvi, més esportiu es va mostrar Guillermo Amor. “Si les jugades són clares i no hi entra el VAR, com ens va passar a nosaltres a Sant Sebastià, hi ha motiu per dir-ho. Si el Madrid creu convenient fer-ho, que ho faci”, comentava l’homòleg de Butragueño al Barça.

El + vist

El + comentat