TEMPORAL

Menorca, incomunicada per mar pel temporal de Tramuntana

Les temperatures a Mallorca han baixat i a la serra d'Alfàbia s'ha arribat als -0,6º

El temporal de Tramuntana, amb vents del nord de força vuit i ones de cinc a sis metres, ha provocat la suspensió del trànsit marítim a Menorca i els ports de Maó i Ciutadella continuen tancats.

L'Illa encara ha quedat incomunicada per mar, ja que les condicions meteorològiques adverses fan que la navegació sigui perillosa en el canal de Menorca, per connectar amb Mallorca, i també a les aigües situades al nord de Menorca.

Segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), l'illa de Menorca i també el nord i el nord-est de Mallorca es troben en situació d'"alerta taronja" per risc important de fenòmens costaners. L'Aemet també manté activada "l'alerta groga" per fort vent, amb ratxes que podrien arribar als 80 quilòmetres per hora.

D'altra banda, el pronòstic per a Balears és d'intervals nuvolosos sense descartar algun ruixat ocasional que podria anar acompanyat de tempesta, preferentment al sud de l'Arxipèlag. La cota de neu es troba a 900 metres.

Així, les temperatures mínimes s'han registrat a la serra d'Alfàbia, on els termòmetres s'han posat en negatiu: -0,6º. D'altres mínimes destacades són les que s'han registrat a Escorca (1,7º) o a la UIB (5º).