La neu arriba ran de mar

A zones com a la Colònia de Sant Pere la platja ha quedat emblanquinada

La neu continua caient a Mallorca i ja ha arribat ran de mar. Les previsions indiquen que malgrat que la cota pugui pujar, la neu continuarà caient almenys fins demà, dissabte. L'emblanquinada ha deixat postals per al record i tota l'illa pendent del cel.

Zones com la de la Colònia de Sant Pere s'ha despert amb la platja emblanquinada. La neu, que va començar a caure dimecres, aquest divendres ha arribat a la zona de Llevant i en segons quins punts de la serra de Tramuntana s'han assolit fins a 5 centímetres de neu.

La neu ha provocat que la Guàrdia Civil hagi hagut d'actuar per rescatar excursionistes aïllats per la neu, com a sa Calobra, i el tall de diverses carreteres de la Serra.

Segons les dades de l'Aemet, la temperatura mínima d'aquest divendres a les Illes s'ha registrat a la serra d'Alfàbia i a Son Torrella, a Escorca, amb -4,3º. A Lluc, Campos i Sineu, els termòmetres també han baixat del zero (-1,6º, -0,6º i -0,5º, respectivament). Les màximes no han superat els 10 graus a cap de les quatre Illes. Fins a les 12 hores del migdia, la temperatura màxima s'ha registrat a l'aeroport d'Eivissa, on el termòmetre marcava 8,7 graus. A Palma, la màxima d'aquest divendres ha estat de 7,3º.

Per demà, la previsió indica que la cota de neu se situarà en els 300 metres per anar ascendint durant el dia fins a situar-se en els 600, amb risc de ruixats febles més probables a partir de l'horabaixa, quan, ocasionalment, podrien anar acompanyats de tempesta.

Les temperatures nocturnes patiran pocs canvis o aniran en descens, amb gelades a Mallorca, i les diürnes en ascens i el vent de component nord bufarà fluix amb algun interval de moderat.