Nadal resol l'escull d'Isner per plantar-se als quarts de final

El manacorí s'ha imposat al nord-americà per 7-6, 4-6 i 6-3 i ara s'enfrontarà al vencedor del partit entre David Ferrer i Gilles Simon

Rafel Nadal ha doblegat per 7-6, 4-6 i 6-3 el nord-americà John Isner i disputarà els quarts de final del Màster 1.000 de Montecarlo per onzè any consecutiu.

Quatre victòries en quatre partits era el bagatge del manacorí abans d'afrontar el seu cinquè compromís davant John Isner, un rival incòmode per la seva envergadura (fa 2,08 metres) i el seu potent servei.

En el primer set, incapaç de contrarestar el servei del nord-americà, ambiciós també amb la seva dreta i a la xarxa, Nadal s'ha hagut de conformar de mantenir el seu fins al desempat.

Un guió conegut, ja que al Màsters 1.000 de Cincinnati de l'any 2013 el mallorquí va prendre el títol al nord-americà després de derrotar-lo en dues mànegues, per 7-6 i 7-6, a la final.

Aquesta vegada Isner ha pogut prendre avantatge després de disposar de dues pilotes de set, però Nadal no només ha neutralitzat un 4-6 advers, sinó que ha sumat quatre punts de manera consecutiva per adjudicar-se la primera mànega, per 7-6, després d'un llarg intercanvi que ha anunciat una nova dinàmica complits els primers 57 minuts de partit.

El percentatge de punts guanyats pel tennista de Carolina del Nord amb el primer servei ha caigut del 84 al 61 per cent i alhora l'exnúmero 1 del món ha exercit un major domini des del fons de la pista.

En la recerca del seu novè títol a Montecarlo, on va triomfar de manera ininterrompuda entre el 2005 i el 2012, Nadal ha disposat de les seves primeres tres opcions de trencament en el vuitè joc de la segona mànega, quan ha construït un avantatge de 0-40 que Isner ha neutralitzat amb quatre punts guanyadors i un error del mallorquí.

De veure proper el 5-3 el tercer cap de sèrie ha passat a cedir per primera vegada en el partit el servei i, amb 4-5, el nord-americà ha lliurat l'oportunitat de treure per tancar el set. Un triomf parcial que Isner ha certificat amb un servei directe.

Nadal havia atribuït les seves primerenques eliminacions en els dos darrers tornejos a la manca de control de l'ansietat i els nervis i aquest dijous ha exhibit la seva fragilitat únicament en les situacions avantatjoses: en disposició de construir un 2-0 en l'inici de la tercera mànega, el de Manacor ha permès a Isner anul·lar un 0-30.

En aquest moment, el manacorí ha corregit els seus dubtes i ha copejat l'aire amb el puny esquerre després de trencar per primera vegada el servei de l'oponent (3-1), un trencament que Nadal ha consolidat amb un joc en blanc poc abans de signar la victòria número 52 sobre l'argila monegasca després de dues hores i vint minuts de batalla.

El seu pròxim rival sortirà del duel entre el francès Gilles Simon i el valencià David Ferrer, el seu botxí en els quarts de final del torneig l'any passat.

Més continguts de

El + vist

El + comentat