Roland Garros
Esports 27/05/2013

Nadal supera un ensurt en el seu debut

El manacorí es va imposar a l'alemany Daniel Brands en quatre sets després de perdre el primer (4-6, 7-6, 6-4 i 6-3)

efe
3 min

ParísRafel Nadal superà un mal inici de partit davant l'alemany Daniel Brands en el debut de l'assalt al seu vuitè títol a Roland Garros, abans d'imposar-se per 4-6, 7-6, 6-4 i 6-3 en 2 hores i 54 minuts.

El mallorquí s'enfrontarà a la segona ronda a l'eslovac Marin Klizan, 35 del món, que es va beneficiar de la retirada del nordamericà Michael Russell en el tercer set (3-6, 6-1, 6-1 i retirada). Serà el primer duel Nadal-Klizan. L'eslovac, que l'any passat va jugar per primera vegada a Roland Garros, va caure en la segona ronda

Nadal felicità el seu rival pel seu "fantàstic partit" i dirigí en francès unes paraules al públic gal: "Estic molt content de ser aquí un altre any. La pista Philippe Chatrier és una pista molt especial per jo i agraeixo al públic el suport".

El camí de Nadal per conquerir la vuitena Copa dels Mosqueters començà de la pitjor forma possible. El manacorí, que l'any passat no cedí cap set fins a la final contra Novak Djokovic, deixà escapar la primera màniga tot just començar.

Descentrat, sense poder imposar el seu joc, el mallorquí va ser víctima de les raquetades d'un alemany de 25 anys, 59 del món, poc donat a guanyar partits damunt la terra batuda.

Va ser un ensurt important, sense arribar al de 2011, quan Nadal debutà decint dos sets davant el nordamereicà John Isner, abans de recuperar-se.

En aquest cas no va ser tan greu, però va ser la primera vegada que el manacorí debuta a Roland Garros cedint un set.

La resistència del fornit alemany, que mai havia guanyat un partit a la terra batuda parisina, va durar aproximadament una hora i mitja i li va valer per sumar la primera màniga i forçar el joc de desempat de la segona.

Amb el suport d'un mortal servei per damunt dels 200 quilòmetres per hora i en l'efecte de les bolles, l'alemany desarborà la resistència d'un Nadal que no trobava la manera de desactivar la demolidaroa tàctica del seu rival.

Però superat aquest moment dolç, el repte de vèncer al millor jugadors de terra de tots els temps es va convertir en una llosa per Brands, que a poc a poc es va anar dil·luïnt a mesura que Nadal anava recuperant la seva millor versió.

El de Manacor havia cedit la primera màniga i es va veure abocat a la segona a un joc de desempat de mal auguri, si es té en compte la potència del servei del seu rival.

L'escenari es va ombrejar encara més quan el mallorquí va cedir el seu servei en el primer punt del joc de desempat. Però, com és habitual, Nadal no es va desfer i mantingué la compostura. Va recuperar el servei en el sisè i, a partir d'aquest moment, tot va ser més senzill.

L'alemany comença a veure les coses difícils. Si fins aquest moment havia de fregar-se els ulls per creure's els problemes que estava creant al favorit número 3, a partir d'aquí començà a veure la realitat tal i com la devia haver imaginat abans del partit.

Nadal recuperà el control de la pista Philippe Chatrier, que tantes alegries li ha donat. S'adjudicà la segona màniga i, d'entrada a la tercera, va rompre el servei de Brands, que res va poder fer per recuperar-lo.

El mateix guió es va repetir en el quart set, amb trencament inicial de Nadal i intercanvi de serveis fins que va acabar caient el set del costat del mallorquí.

stats