GASTRONOMIA

Alemany rep nou estrelles pels seus productes als Great Taste Awards 2019

L’empresa familiar d’Os de Balaguer (Noguera) Torrons i Mel Alemany ha sigut premiada amb nou estrelles als premis internacionals Great Taste Awards, que són considerats els Oscars de l’alimentació gurmet. Alemany, que ha rebut el reconeixement per set productes diferents, es converteix en l’empresa de l’Estat amb més referències premiades en aquesta edició del certamen. Mel de romaní del Montsec, mel amb pètals de rosa, agredolç amb mel de castanyer, torró crocant, ametlles garapinyades amb mel, massapà amb pell de taronja i crema d’ametlles amb sal són els productes que han obtingut aquest reconeixement.

La mel de romaní del Montsec ha sigut la més guardonada, amb dues estrelles, de la mateixa manera que l’agredolç amb mel de castanyer. La resta de productes, alguns dels quals encara no són al mercat, han sigut reconeguts amb una estrella. El jurat d’aquest premi internacional ha valorat tant la tradició artesana d’aquesta empresa familiar com la innovació en la creació de nous productes, sobretot pel que fa a la mel.

En l’edició anterior, la del 2018, Torrons i Mel Alemany es va convertir en la segona empresa de l’Estat que va acumular més guardons, mentre que l’any 2017 també va ser la firma amb més premis.

Alemany produeix anualment unes 50 tones de torró, de les quals un 85% es venen a Catalunya, un 5% a l’Estat i un 10% a altres països, com és el cas d’Anglaterra, i envasa 550 tones de mel, un 80% del qual es consumeix a Catalunya, un 5% a l’Estat i un 15% va destinat a l’exportació. L’empresa participa en els Great Taste Awards des del 2014 i acumula ja 31 estrelles.

Great Taste Awards

Els Great Taste Awards se celebren des de fa 25 anys al Regne Unit i distingeixen amb una, dues o tres estrelles els productes alimentaris i begudes. En el tast, un jurat format per 500 experts (crítics gastronòmics, xefs, restauradors, productors, escriptors i periodistes) puntua a cegues els productes tenint en compte el gust, la combinació d’ingredients, la textura i l’olor, i sense saber-ne la marca.

Tots els productes premiats s’etiqueten amb el segell d’excel·lència Great Taste, que té una validesa de tres anys i està reconegut mundialment.

Més continguts de

El + vist

El + comentat