Escapeu-vos de la rutina i avitualleu-vos de cultura

Un poderós beuratge musical

Sabíeu que podem incrementar la nostra esperança de vida fins a nou anys si anem a concerts? Segons un curiós estudi, gaudir de nombroses sessions musicals pot esdevenir un prodigiós elixir de longevitat.

Us proposo un experiment per mirar d’evidenciar o de refutar aquesta dada! Fins a l’abril del 2019, les velles aromes de les tavernes es fondran amb els sons d’artistes veterans i novells en un ventall d’actuacions gratuïtes en el marc de la quarta edició del cicle Nits de Taverna a la Sala Arca d’Almacelles. Un seguit de concerts que fa palès l’assortiment cromàtic de l’escena folk catalana actual.

No sé si finalment aconseguirem viure més anys, però, certament, haurem estimulat i nodrit el nostre esperit.

Música, art i cultura, molta cultura, en l’estrena de la secció Silvinaction, rèplica del blog (silvinaction.cat) que duu el mateix nom

Promethea promet!

Descobrir iniciatives alternatives amb un gran potencial aporta una injecció d’adrenalina cultural a Lleida. Un escamot d’ànimes joves amb inquietuds artístiques van decidir sumar forces i crear l’Associació Cultural d’Artistes Promethea.

Promethea busca produir i promoure la cultura artística i ser un impuls que dinamitzi el nostre territori. El seu full de ruta inclou la creació d’obres, exposicions, tallers, intervencions artístiques al carrer i itineraris d’art per la ciutat, entre d’altres.

El coet Promethea, propulsat amb una energia de somni, té el motor a punt per enlairar-se. Els dies 1 i 8 de febrer s’enlairarà i inaugurarà el seu flamant i trencador espai. A més, el 2 de febrer hi haurà una sessió de diàleg audiovisual crític en clau feminista que girarà entorn de la noció de bellesa.

L’any de l’aquelarre cultural a Cervera

Que una ciutat de Ponent hagi sigut seleccionada com a Capital de la Cultura Catalana és un fet que ens omple d’orgull. Aquest any Cervera, “terra de foc i passió”, esdevindrà un aquelarre cultural.

Amb embranzida, Cervera pren la maça carregada de pirotècnia, conscient de l’esclat de guspires que generarà. Com si es tractés d’un botafoc, la ciutat ens aprovisionarà al llarg del 2019 amb més de 200 activitats culturals de km0.

El comissariat vol acostar la cultura a tots els públics, en siguin o no “consumidors habituals”. És per això que moltes de les propostes són gratuïtes. A més, es buscarà la cultura que transforma, remou les consciències de l’espectador i fomenta el seu l’esperit crític.

Cervera ens convida a “accionar-nos” i a gaudir d’un any ple de cultura a Ponent!

El + vist

El + comentat