MÚSICA CLÀSSICA
Terres de Lleida 25/09/2019

Musiquem Lleida s’obre a noves experiències

El festival inclourà també activitats de cinema, gastronomia, literatura i art en general

G. Martínez
2 min
Com cada any, el concert de clausura de Musiquem Lleida tindrà lloc a l’Auditori Municipal Enric Granados de la ciutat.

LleidaLa 14a edició del festival Musiquem Lleida, que tindrà lloc del 4 al 6 d’octubre, comptarà amb la participació d’una desena de formacions, amb una combinació de solistes, grups instrumentals i corals internacionals i de la resta de l’Estat que interpretaran composicions que abasten tot tipus de gèneres i èpoques. De les músiques del Renaixement, el Barroc o el Classicisme a la música romàntica, la contemporània, la tradicional, el jazz, el gòspel, l’experimental i també els espectacles musicals adreçats als infants. Un any més el festival, organitzat per la Coral Shalom, oferirà també concerts i activitats paral·leles en diferents escenaris de la ciutat de Lleida amb l’objectiu de fer sortir la música al carrer.

El jurat del festival ha seleccionat una desena de propostes d’entre la cinquantena que es van presentar. Les seleccionades són: Caravaggio Piano Quartet, Conjunt Atria, Canary Guitar Quartet, BCN Sax Quartet, Quintet Quatre + 1, Pax Cor de Cambra, Lilàh, Aura Llatina, O Val das Mouras i Na Nara.

Més Musiquem

El Més Musiquem, el cicle d’activitats paral·leles del festival, s’allargarà dos dies més. A més, aquest any també acollirà presentacions literàries vinculades al món de la música. El Més Musiquem se celebrarà de l’1 a l’11 d’octubre i s’obrirà a documentals, cinema i gastronomia. La consolidació del Més Musiquem és una de les novetats del festival internacional Musiquem Lleida.

Així doncs, les accions s’iniciaran el dimarts 1 d’octubre al Funatic a les 19 hores amb la presentació de Dantza, un documental musical que, mitjançant les danses basques i tota la seva simbologia, compon una història sobre el cicle de la vida i l’evolució de l’home. Després de la projecció hi haurà un col·loqui a càrrec de Mireia Guivernau, de l’Esbart Dansaire Sícoris. Els actes finalitzaran l’11 d’octubre a les 18 hores a la llibreria La Sabateria amb la proposta Música dins dels llibres.

Concert de cloenda

El concert de cloenda anirà a càrrec de l’Orquestra del Festival, la Coral Shalom i els cantaires convidats. En el marc d’aquest concert participatiu tindrà lloc l’estrena europea de l’obra Isaiah, del compositor nord-americà Stephen Anderson. Es tracta d’un oratori de set moviments escrit per a cor, solista, orquestra de corda i, finalment, piano, que es va estrenar el novembre del 2013 a la Universitat de Nova Carolina. Inspirada en textos bíblics del profeta Isaïes, parla en un llenguatge modern i contemporani, perfectament comprensible. En l’àmbit de l’harmonia i el ritme, està influenciada pel jazz, ja que Anderson és un dels referents d’aquest estil. El concert, dirigit per Robert Faltus, director de la Coral Shalom, també incorporarà l’obra Papallona, escrita per a piano i orquestra pel mateix Faltus.

Després del concert de cloenda, la Coral Shalom farà dos concerts més per posar el punt final al festival. Seran el 12 d’octubre a les 20 hores a Solsona i el 13 d’octubre a les 19hores a Agramunt. Més de 5.000 persones van participar l’any passat en les activitats de la 13a edició de Musiquem Lleida, uns concerts que va tenir lloc a l’aire lliure, en equipaments culturals i en cinc restaurants lleidatans.

stats