Quan el Segrià ens desperta els sentits

Música, art, cinema i cultura, molta cultura, en la secció mensual Silvinaction, rèplica del blog que porta el mateix nom (silvinaction.cat)

La cançó d’autor (cor)prendrà Torrebesses

Amb l’estiu a tocar, l’oferta musical es desferma. De festivals de música n’hi ha molts, però pocs reivindiquen la música d’autor, els nous talents i el territori.

El Festival Itinerant Rodautors és una iniciativa autogestionada i gratuïta amb vocació de ser un altaveu dels cantautors amb veu pròpia. Un dels trets singulars del Rodautors és la seva aposta ferma per oferir un cartell de qualitat i de km 0.

L’essència del festival és el format dels seus concerts, que fuig de grans afluències i opta per vetllades íntimes en petites poblacions amb encant. Enguany els artistes Sandra Bautista, Xarim Aresté, Pedro Pastor, Alidé Sans i El Fill del Mestre compartiran escenari torrebessí amb dotze cantautors més. L’energia i el caliu del públic hi posaran la resta!

Arts escèniques amb vistes

Les onades tenen un efecte hipnòtic. A molts ens sedueix la bellugor circular del seu moviment o ens relaxa escoltar la remor que fan, que ve i va. Hi ha onades culturals que generen sensacions similars i que es propaguen per tot arreu.

Terrats en Cultura és un cicle de flux escènic que brollarà a Lleida explorant nous escenaris (terrats o patis) per reconquerir la seva faceta social, lúdica i cultural. La proposta posa l’accent en la sinergia entre creadors i públic actiu que “veu, toca, escolta i participa en un joc emocionant en què tots som agents actius”.

La seva vitalitat escènica col·lidirà amb l’escullera lleidatana durant quatre crepuscles del mes de juny. Els espectacles de petit format de dansa, música, teatre i cabaret propiciaran que gaudim de les arts escèniques a la cresta de l’onada.

Bafarades de setè art

Del 6 al 13 de juny Lleida es metamorfosarà en un enorme cinematògraf que projectarà i obrirà múltiples finestres al cinema independent de l’Amèrica Llatina.

I és que l’engranatge de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya està a punt per insuflar bafarades del setè art a la capital ponentina.

Per celebrar el seu 25è aniversari, la Mostra multiplica exponencialment la seva programació amb més projeccions de documentals, llargmetratges i curtmetratges, noves seccions com la de terror llatí, i dues maratons de curtmetratges. A més, hi haurà nous espais que se sumaran a la celebració amb activitats paral·leles que irrompran al bell mig del carrer amb l’objectiu que metratges i més metratges de cultura envaeixin la ciutat.

El + vist

El + comentat