SOCIETAT
Terres de Lleida 31/08/2022

Creix el problema de l’aigua tèrbola per al consum de boca

Mollerussa se suma a la recomanació de no beure ni cuinar amb l'aigua de l'aixeta fins a nou avís

ARA
1 min

MollerussaEl problema de l’aigua tèrbola per consumir ja afecta uns quants municipis que s’abasten del canal d’Urgell. I és que l’Ajuntament de Mollerussa s’ha sumat a la crida de no beure ni fer servir per cuinar l’aigua de l’aixeta fins a nou avís. A Agramunt (Urgell) aquest avís ja es va donar aquest cap de setmana, com també a Preixens (Noguera).

El focus del problema es creu que podrien ser les fortes tempestes que van caure dijous passat i que van causar avingudes importants d’aigua a la vall del Llobregós. Ara aquesta aigua bruta ha anat baixant pel curs del canal i ha entrat a les estacions de subministrament, afectant així més municipis i mancomunitats com Golmés, Vilanova de Bellpuig, Palau d’Anglesola i Sant Martí de Maldà.

En aquest sentit, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que l’empresa Agbar, concessionària del servei d’aigua, els ha comunicat la incidència i que el problema es deu a les pluges dels últims dies i també al fet que els embassaments disposen de poques reserves.

Dissabte a la nit ja van arribar els primers “indicadors amb paràmetres que començaven a fallar”, ha precisat l’alcalde, que també ha afegit que no ha estat fins ara que el departament de Salut ha recomanat no consumir l’aigua.

stats