Infants de Lleida que afronten la calor a les aules de manera precària

Els pares, preocupats per la salut dels seus fills, han presentat una queixa formal a la Paeria i als Serveis Territorials d'Ensenyament

Quatre AMPA de Lleida, juntament amb la Fapac, han presentat una queixa formal a la Paeria i als Serveis Territorials d'Ensenyament  per tal que es millorin les condicions dels centres escolars davant les altes temperatures que es viuen a la ciutat a finals i principis del curs escolar. Molts centres (sobretot barracons) no disposen de les mesures necessàries per poder fer classe amb normalitat, cosa que, remarquen,  és molt perillosa, principalment per als nadons que passen el dia a les escoles bressol. 

En aquest sentit, exigeixen solucions d'urgència i efectives per als centres afectats i que els que es construeixin en els pròxims anys estiguin preparats per suportar les condicions meteorològiques del seu emplaçament. 

Els demandants proposen solucions relacionades amb l'eficiència energètica i la construcció bioclimàtica, a més de demanar que les zones exteriors disposin de zones d'ombra i vegetació per afavorir la regulació tèrmica.

Aquesta petició ha arribat també a les delegacions dels col·legis d'arquitectes, arquitectes tècnics i enginyers d'edificació, als sindicats d'ensenyament, a tots els grups municipals de la Paeria i als diputats de la comissió d'ensenyament del Parlament i als diputats que encapçalen la representació de les seves candidatures a la demarcació.