3, 2, 1... AGENDA I ACCIÓ!
Terres de Lleida 28/08/2019

Píndoles culturals per a una operació tornada triomfal

Tradició, teatre, música, art i cultura, molta cultura, en la secció mensual Silvinaction, rèplica del blog (Silvinaction.cat) que duu el mateix nom

Silvinaction
2 min
Píndoles culturals per a una operació tornada triomfal

01

42è Aquelarre de Cervera. Cervera, del 30 d’agost a l’1 de setembre del 2019

En l’imaginari tradicional, les bruixes posseïen uns poders sobrenaturals que els conferien, entre altres facultats, la de volar. Enguany la imatge d’una bruixa empoderada ens guia cap a l’Aquelarre de Cervera i ens convida a gaudir-ne muntats a la seva escombra, que flameja pirotècnia i festa.

La cerimònia de l’Aquelarre comptarà amb l’esoterisme, la màgia i el tarot com a ingredients principals. Durant tres dies, Cervera viurà un esclafit de foc, música i espectacles diversos com els balls de diables, els correfocs i els concerts. Una sèrie d’actes que culminaran amb la Invocació del Mascle Cabró i l’Escorreguda Final. Els esperits més infernals viuran una de les millors bacanals de bruixes i dimonis del nostre territori.

02

39a FiraTàrrega. Tàrrega, del 5 al 8 de setembre del 2019

Alguns experts sostenen que tota percepció és una interpretació interna de la realitat que cal depurar. Créixer com a persones implica observar cada situació amb tants punts de vista com sigui possible. La fira d’arts de carrer FiraTàrrega, que enguany estrena nova direcció artística, ambiciona oferir “noves mirades a les inquietuds” de la nostra societat des de les arts escèniques.

FiraTàrrega presenta una programació amb múltiples mirades transversals que es nodreixen de quatre conceptes: territori, identitat, compromís i reflexió. 42 propostes de diversa procedència faran de Tàrrega el nucli del teatre de carrer i la capital de la curiositat per copsar diverses visions del món.

03

3r Old Rooster Music Fest. La Saira, Granja Escola Castell de Saidia, 14 i 15 de setembre del 2019

Bones notícies per als amants de la música de granja amb sons d’arrel nord-americana a qui els fa mandra superar la restrictiva política d’entrada als EUA. Les terres de Ponent disposen d’un festival rural d’essència familiar i propera.

L’Old Rooster Music Fest és una gran granja sonora en què els ritmes rockabilliy, bluegrass o country harmonitzen amb renills, brams o parrups. L’ambientació del festival, amb tipis amerindis, fardells de palla o espantaocells, és un amplificador més, que intensifica la sensació de trobar-se en una autèntica granja ianqui.

La 3a edició de l’Old Rooster arriba amb 14 actuacions diürnes repartides en dues jornades i dos escenaris que concatenen concert rere concert. A més, el festival comptarà amb food trucks, zona d’acampada, mercadillo i jam sessions.

04

El Garatge. Alcarràs, del setembre del 2019 al gener del 2020

La llavor garatge tradicionalment ha servit per generar i impulsar la creativitat. I és que moltes de les grans idees han germinat en aquests espais. Un garatge d’Alcarràs va ser el bressol d’una nova iniciativa alternativa, cultural i artística que pretén dinamitzar i aplegar totes les arts en aquest municipi.

El Garatge obre les portes per visibilitzar les arts visuals, les plàstiques, la música, la dansa, l’escriptura i el teatre a través de tallers, espectacles, concerts i xerrades. De setembre a gener, les arts escèniques donaran el tret de sortida a una programació contracultural que es basa en la creació, la formació, la dinamització i la xarxa.

stats