El Govern ha tramitat "entre 700 i 800" expedients amb l'amnistia urbanística de Company

Quan l'exconseller de Territori va promoure la norma va xifrar en 30.000 el nombre de construccions alegals en sòl rústic que s'hi havien d'acollir

De les 30.000 construccions alegals fetes en sòl rústic i que s'haurien d'haver acollit a la amnistia urbanística promoguda per l'anterior Govern i més concretament per l'exconseller d'Agricultura, Territori i Medi Ambient, Biel Company, tan sols s'han tramitat "entre 700 i 800" expedients.

Així en va informar ahir l'actual conseller de Territori, Transport i Energia, Joan Boned, que comparegué davant el Parlament. Sobre aquesta mateixa qüestió Boned reiterà la postura que manifestaren durant la passada legislatura els partits de l'oposició, ara al Govern, criticant l'amnistia urbanística com un premi als infractors.

Boned abordà diferentes qüestions depenents de la seva conselleria com la recuperació del projecte del Tren de Llevant. De la mateixa manera que va fer al matí al ple parlamentari, explicà que abans de dur el tren a Artà, el Govern té la intenció d'acabar l'electrificació dels actuals trams fins a Manacor i sa Pobla, i només després es plantejaria la recuperació del projecte. Sobre ell, assenyalà que, de recuperar-se, es reprendria el traçat previst a l'anterior Pacte i per on la darrera legislatura el Partit Popular va habilitar l'anomenada Via Verda.

Sobre projectes ferroviaris, el conseller evità comprometre-se amb l'arribada del tren fins a Alcúdia, si bé va acceptar estudiar-ho en un futur.

Habitatge

Per altra banda, una de les qüestions a la que el conseller dedicà temps de la seva intervenció fou a l'augment dels habitatges de lloguer social. En aquest sentit, anuncià que l'Executiu ja negocia amb entitats bancàries per a que cedeixin els seus pisos buits per a lloguer social, on es pagaria un preu reduït que en cap cas superaria el 30% dels ingressos de la família.

També anuncià una llei de l'habitatge que posarà especial èmfasi en la regulació del lloguer amb l'objectiu d'evitar una problemàtica amb especial incidència a Eivissa i Formentera, on l'accés a l'habitatge de lloguer és molt elevat degut als elevats preus que es posen per a turistes l'estiu. Així, en la llei es crearan instruments per limitar aquests abusos. Alguns propietaris prefereixen llogar només l'estiu pels preus que paguen per setmana els visitants que llogar tot l'any als preus que poden assumir els residents.

Més continguts de

El + vist

El + comentat