'Un any de lluita', les fotografies sobre la vaga i el conflicte educatiu durant la Nit de l'Art

Una exposició de Pep Bernat Sànchez Moner repassarà els moments més impactants de les mobilitzacions per l'educació, la vaga del 15-S inclosa

L'exposició fotogràfica 'Un any de lluita', de Pep Bernat Sànchez Moner, és "un recull personal d'imatges de diferents moments de la vaga de docents en què es troben immerses les nostres illes des de fa un any", en paraules de l'autor.

La mostra s'inaugurarà aquest dijous, 18 de setembre, en el marc de la Nit de l'Art al bar Siset (c/ Concepció, 5 de Palma). L'exposició no pretén ser un recull fotoperiodístic exhaustiu del conflicte, sinó que vol ser un repàs fotogràfic d'aquells instants "que he pogut viure en primera persona com a docent i que varen remoure les meves emocions", explica Sànchez Moner.

'Un any de lluita' abasta des de l'assemblea general de docents duita a terme a l'Auditori de Porreres l'any passat, en què es va decidir convocar la vaga indefinida, fins a la jornada de vaga d'aquest dilluns, 15 de setembre.

"Durant aquests 12 mesos hi ha hagut moments molt impactants: la primera jornada de vaga amb la concentració davant el Consolat de la Mar, on molts fórem conscients de la força que tenia aquesta protesta; l'obertura del curs a la UIB, on rebérem l'escalfor de tota la comunitat universitària, o la gran manifestació del 29 de setembre" de l'any passat, afirma l'autor.

Aquesta exposició "no farà que els representants de la Conselleria ens escoltin i abandonin les seves ignominioses polítiques, tampoc no aturarà les retallades que hi ha hagut en educació ni frenarà els atacs de José Ramón Bauzá contra la nostra llengua", explica. En canvi, sí que creu que servirà d'homenatge a tota la comunitat educativa que ha demostrat el seu compromís amb l'escola de les Illes Balears.

El + vist

El + comentat