MÉS per Mallorca denuncia l'autorització per importar 82.250 noves tones de fems

L'equip de govern del PP del Consell permetrà demà, a la comissió informativa, que hi arribin dos carregaments procedents de Giugliano i Tufino (Itàlia) i Portadown (Irlanda del Nord), que suposaran uns beneficis de més de 3 milions d'euros per a TIRME

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Joan Font, ha denunciat avui la intenció de l'equip de govern del PP d'autoritzar, a la comissió informativa que es realitzarà demà, la importació de 82.250 noves tones de fems procedents de Giugliano i Tufino (Itàlia) i Portadown (Irlanda del Nord). Aquestes dues operacions suposaran uns ingressos nets per a TIRME S.A. de 3.291.425 milions d'euros.

Font ha lamentat una vegada més les polítiques mediambientals dutes a terme per les populars Maria Salom i Catalina Soler. El portaveu de MÉS per Mallorca ha assegurat que "Salom i Soler venen a qualsevol preu la salut dels habitants de Mallorca, com també el nostre paisatge".

Falsa pujada de la taxa de residus

Per altra banda, el portaveu de MÉS per Mallorca ha denunciat també la "falsa pujada de 8,21 euros per tona" que aprovarà demà la comissió informativa del Consell.

En aquest sentit, Font ha manifestat que, a més d'aprovar una pujada de la taxa de residus, l'equip de govern del PP aprovarà també una revisió extraordinària de la tarifa d'acord amb la variació en la gestió dels costos prefixats per a l'explotació de 8,21 euros, per tal de poder mantenir la taxa congelada i complir així la promesa electoral de no apujar-la.

Joan Font ha assegurat que, "si tenim en compte que la mitjana anual de residus per habitant a Mallorca és de 531 quilograms, estam parlant de només 4,31 euros d'increment anual de la taxa". En aquest sentit, Font ha conclòs demanant-se si "val la pena hipotecar el medi ambient de Mallorca i generar més de 3 milions d'euros de benefici a TIRME per només 4,21 euros per habitant".

El + vist

El + comentat