Les marques de la presumpta víctima de tortures coincideixen amb el canó d'una arma com la que portava un dels policies

L'home va declarar que un agent l'havia apuntat tres vegades amb una pistola a la templa i l'havia disparada sense bales, mentre estava emmanillat i un altre el subjectava trepitjant-li el cap contra el terra

Un pèrit ha declarat aquest dimecres en el judici de dos policies acusats de torturar un detingut que el blau que presentava l'home a la templa després de ser arrestat en una brega l'agost del 2009 és compatible amb la marca que deixaria el canó d'una arma com la que portava un dels agents.

El tècnic ha explicat en la segona jornada del judici a l'Audiència de Palma que va analitzar les fotografies d'un hematoma amb dos cercles concèntrics al costat de l'orella esquerra que es va fer l'home després de denunciar que l'havien agredit els policies, les va comparar amb l'empremta que deixaria el canó de quatre armes diferents i va concloure que era compatible o es podia fer amb una Star PK. Es tracta de la mateixa pistola que portava un dels acusats.

La víctima va declarar dimarts que un policia l'havia apuntat tres vegades amb una pistola a la templa i l'havia disparada sense bales, mentre estava emmanillat i un altre el subjectava trepitjant-li el cap contra el terra. Un dels acusats va admetre haver-lo colpejat amb una arma, però va negar haver-lo apuntat amb aquesta.

Diversos testimonis que han declarat aquest dimecres –els dos agents que van redactar l'atestat per la detenció, l'exdona del detingut i la seva germana– han coincidit que la víctima els va explicar des d'un principi amb detall el mateix episodi que suposadament va tenir lloc al garatge de la Prefectura Superior de Policia de Palma.

"Quan el vaig baixar al calabós em va explicar que li havien posat la pistola al cap i l'havien disparada. Li deien que s'havia encallat, tornaven a muntar l'arma i tornaven a disparar", ha explicat el policia que va redactar l'atestat.

La jutgessa que presideix el tribunal, Francisca Ramis, ha qüestionat l'actuació de diversos policies en aquest cas, que permetessin que un agent embriac i fora de servei rebés un detingut i que no identificassin els que havien estat presents en la suposada agressió, ja que n'eren testimonis.