TRANSPORT

Baleària transporta més de 530.000 tràilers i 800.000 passatgers entre Barcelona-Palma en 10 anys

La naviliera celebra el desè aniversari fent un balanç d'aquests anys operant entre ambdós ports

La companyia marítima Baleària ha transportat 800.000 passatgers i més de 8,5 milions de metres lineals de càrrega (uns 530.000 tràilers) en els deu anys en què opera entre els ports de Barcelona i Palma, segons un comunicat de la naviliera.

Aquesta setmana es compleix el desè aniversari des que Baleària començà a operar un servei diari de ferri entre tots dos ports.

El 2015, més de 100.000 passatgers van viatjar en la línia de ferri Barcelona-Palma, la qual cosa implica "multiplicar per cinc la xifra del primer any d'operativa", afirma la companyia.

Respecte de la càrrega, l'any passat "es va duplicar el volum de tràilers transportats" en comparació del que es registrà el 2006, amb més de 56.000, destaca.

L'inici, el 2006, d'aquesta connexió diària entre Barcelona i Palma va suposar per a la companyia poder disposar d'una oferta integral de transport marítim des de Barcelona amb les Illes Balears, ja que des de 2003 també operava amb Menorca i Eivissa.

Segons el comunicat, "aquesta connexió ha contribuït a millorar les comunicacions marítimes i ha acostat les diferents destinacions amb sortides diàries des de Barcelona a les 23.00 hores i des de Palma a les 12.30 hores amb un ferri amb capacitat per a 900 passatgers i més de 2.000 metres lineals de bodega".

Quant al transport de mercaderies, "la naviliera ha aportat el concepte del just in time amb serveis fiables, diaris i màxima puntualitat, que han permès millorar els proveïments i optimitzar la cadena logística de les empreses de distribució", assenyala.

Al llarg d'aquests deu anys, Baleària "ha consolidat una posició de lideratge en el mercat del transport marítim de passatgers i càrrega amb i entre les Balears, gràcies a la constant innovació dels seus vaixells i serveis, les àmplies freqüències i els preus competitius".

La naviliera té una important presència en el port de Barcelona, ja que durant tot l'any tres vaixells comuniquen diàriament la capital catalana amb les tres principals Illes Balears (i amb Formentera a través d'Eivissa). Una presència que a l'estiu augmenta amb una embarcació més.

D'altra banda, destaca que diàriament Baleària disposa de sis vaixells a Mallorca: quatre en el port de Palma, amb connexions a Barcelona i també a València, Dénia i Eivissa, i dos a Alcúdia (Mallorca), que van cap a Menorca i Barcelona.

El comunicat assegura que "Baleària és una naviliera capdavantera en el transport de passatge i càrrega en les connexions amb Balears, un dels majors operadors de l'estret de Gibraltar i, a més, ofereix serveis en el Carib".

La companyia, segons la nota de premsa, és "un referent de servei, innovació i responsabilitat social en el sector del transport marítim espanyol".

Baleària, que va transportar 3,2 milions de passatgers el 2015, té en l'actualitat una flota de 22 vaixells i dóna ocupació a unes mil persones.

Més continguts de

El + vist

El + comentat