Balears 03/07/2013

Company diu que no mantindrà línies de tren a l'estiu "on just hi viatja el conductor"

El conseller diu que el Govern gestiona els autobusos millor i amb manco doblers que no ho feia el Pacte

Ara balears
1 min

Palma"El que fem és oferir un servei públic en base a la demanda, no mantindrem línies on només hi viatjava el conductor, com passava quan arribarem", ha declarat aquest dimecres el conseller d'Agricultura, Territori i Medi Ambient, Gabriel Company, responent les crítiques per la reducció de combois dels Serveis Ferroviaris de Mallorca. Ha insistit que el Govern ha fet "avenços molt importants" pel que fa a la gestió del metro, els trens i els autobusos públics.

Aquesta ha estat la resposta del conseller a les crítiques del PSIB per la campanya contra les retallades al tren. Company ha lamentat que els socialistes oblidin l'autobús com a mitjà de transport públic i ha recordat que si el 2010 hi havia 8,2 milions de passatgers d'autobús amb un cost públic de deu milions l'any passat en varen ser 9,5 milions amb un cost de 6,9 milions d'euros.

El conseller ha criticat que els socialistes s'haguessin gastat 1,3 milions d'euros més per transportar 1.3 milions de passatgers manco, segons el seu paper en qüestió d'autobusos els populars gestionen "molt millor amb menys doblers".

Company ha admès que algunes freqüències, a l'estiu, passen de vint a trenta minuts, però assegura que són les que tenen manco demana i es manté el servei a les línies amb més viatgers. "Això de dir que ens quedarem és mentida", ha afirmat. També assegura que la situació dels trens a l'estiu es gairebé la mateixa que en la legislatura passada i que millorarà a la tardor.

stats