TRIBUNALS

MÉS exercirà d'acusació popular en el cas Son Espases

El jutge José Castro ha admès la personació en el procés del partit ecosobiranista, el qual serà representat per l'advocada Francisca Mas

El jutge José Castro ha incorporat aquest dimecres MÉS per Mallorca com a acusació popular en el procediment en el qual investiga el presumpte frau comès en l'adjudicació de la construcció de l'hospital Son Espases de Palma per part del Govern balear presidit per Jaume Matas.

El titular del Jutjat d'Instrucció 3 de Palma ha dictat una providència en la qual admet la personació de MÉS, partit que serà representat en la causa per l' advocada Francisca Mas, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Castro indica en la resolució que no és necessari que els ecosobiranistes interposin una querella per tal de personar-se en el procediment, ja que estava iniciat per altres vies.

A partir d'una  querella presentada l'estiu passat per la Fiscalia Anticorrupció després d'un any d'investigacions, el jutge indaga si en l'adjudicació de l'hospital de referència de Balears es van cometre delictes de prevaricació continuada, falsedat documental i frau a l'administració.

Han declarat com a imputats l'expresident balear Jaume Matas; el president de la constructora OHL, Juan Miguel Villar Mir; l'exconsellera de Salut i Consum Aina Castillo; l'exdirector general de l'IB-Salut Sergio Beltrán; l'amo de la consultora Global PM, Jesús Peinado; el seu assessor, Luis Francisco Pinya; el director d'hospitals d'OHL, José Magán, i l'exgerent del PP Fernando Areal, cunyat de Matas.

També està personat en la causa com a acusació particular el Govern balear.

Més continguts de

El + vist

El + comentat