La Federació Hotelera facilitarà informació als partits per argumentar en contra de l'ecotaxa

La presidenta de la patronal hotelera creu que un impost turístic pot suposar "pèrdua de competitivitat" per a Balears

La presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Inmaculada de Benito, ha manifestat avui la seva preocupació per la possible implantació de l'impost turístic i altres tributs autonòmics, ja que considera que poden suposar "una pèrdua de competitivitat" per a Balears.

De Benito ha mantingut aquest dimarts una reunió amb els grups parlamentaris del PP i Ciutadans, en el marc de la ronda de contactes amb totes les agrupacions polítiques amb representació en el Parlament, informa en una nota de premsa la federació. La presidenta de la FEHM ha al·ludit a l'increment de la pressió fiscal que preveu l'acord de governabilitat per a aquesta legislatura, que pot significar que Balears perdi competitivitat, segons ha defensat.

De Benito espera "que els grups parlamentaris reflexionin" sobre aquest assumpte; per això els facilitarà la informació disponible per "poder argumentar i defensar" el posicionament dels hotelers.

Durant la trobada, s'ha abordat el traspàs de competències turístiques al Consell de Mallorca, davant la qual cosa la FEHM ha reivindicat polítiques economicoturístiques a llarg termini, que excedeixin una legislatura i garanteixin la sostenibilitat del seu desenvolupament. Per això han de ser elaborades amb consens públic i privat, amb "participació i transvasament de coneixement per part de les empreses a l'entramat organitzatiu administratiu", ha destacat De Benito.

Més continguts de