Exceltur també alerta sobre els efectes de l'ecotaxa: "Perdríem competitivitat"

La sensació de "saturació" en temporada alta preocupa el Govern i el sector turístic 

Exceltur –l'aliança per a la excel·lència turística que aplega empreses del sector i també del transport– se suma a l'opinió generalitzada entre les patronals de les Illes i rebutja la creació d'una eventual ecotaxa. "Amb un impost turístic perdríem competitivitat. Si volem protegir un sector que suposa el 45% de l'economia balear, hem d'evitar posar-li traves", va manifestar ahir el president d'Exceltur, Amancio López, a la sortida de la reunió que l'entitat va mantenir amb el vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló. López, qui va qualificar la present temporada turística com una de les millors dels darrers anys, veu en l'ecotaxa una “amenaça”. Tanmateix, assenyalà que s'ha d'aprofitar el bon moment que travessa el sector a Espanya –en part per les dificultats de destins competidors– per renovar-se i millorar l'oferta per tal de fer “un salt qualitatiu”.

Per part seva, Barceló va aprofitar la trobada per demanar als empresaris la seva implicació en l'objectiu de diversificar l'oferta turística, allargar la temporada i apostar per la innovació.

Tant el vicepresident com el responsable d'Exceltur varen mostrar preocupació davant la visió negativa que part de la societat illenca té sobre el turisme, sobretot per la “saturació” que es produeix durant la temporada alta. En aquest sentit, ambdós coincidiren en la necessitat d'evitar la "demonització" del sector i Barceló va demanar a les empreses que col·laborin en un model turístic sostenible que no impliqui l'arribada de més turistes en temporada alta.

 

 

Més continguts de