La promoció turística es transferirà a tots els consells el 2017

Barceló anuncia que es negociarà el 2016 i s’actuarà de manera coordinada amb ells l’any vinent

El vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, anuncia que la competència de promoció turística estarà transferida a tots els consells el 2017. Barceló ha apuntat que durant el 2016 es negociarà aquesta transferència amb les institucions insulars que no la tenen (totes excepte el Consell d’Eivissa) i que la intenció és aconseguir que rebin la competència tots els consells a la vegada perquè, segons ell, la situació actual, amb un únic consell que la té, no és operativa i genera problemes. Per evitar la “descoordinació” en promoció turística que, segons Barceló, es va produir la legislatura passada amb el Consell d’Eivissa, el Govern establirà convenis amb els consells per treballar de manera coordinada amb ells les accions de promoció i racionalitzar els recursos en lloc de dispersar-los, “com va passar”.

Pel que fa a la competència d’ordenació turística, que està transferida a tots els consells excepte al de Mallorca, la intenció del Govern també és transferir-la, però, segons ha dit Barceló, el Consell ha demanat temps per poder estar preparat per rebre aquesta competència i, segons ha assenyalat, s’anirà negociant la transferència durant la legislatura.

Barceló ha contestat així la pregunta que li ha fet el diputat del PP Álvaro Gijón, que ha criticat de manera insistent la “improvisació” del Govern en matèria turística, una situació que el vicepresident ha negat, i ha demanat al responsable de Turisme quina serà la funció del seu departament un pic transferides les competències, una pregunta que ha quedat sense resposta.

 

El + vist

El + comentat