Els vols de Londres-Gatwick a Palma i a Barcelona són els que pateixen més retards al Regne Unit

Encapçalen el rànquing de rutes amb més ajornaments superiors a tres hores, segons FlightRight

Els britànics que vénen a fer turisme és força probable que arribin tard a l'hotel el primer dia. Les rutes aèries de l'aeroport londinenc de Gatwick a Barcelona i a Palma i del de Manchester a Palma són, per aquest ordre, les que han patit més retards de més de tres hores en tot el Regne Unit aquest estiu, segons les dades de FlightRight. El portal, que es dedica a tramitar reclamacions de passatgers, ha fet públic aquest divendres les xifres sobre cancel·lacions i retards durant el juny, el juliol i l'agost i els aeroports del Prat i de Son Sant Joan en surten especialment mal parats.

Un 43% dels vols entre Gatwick i el Prat varen patir retards de, com a mínim, un quart d'hora durant el mes de juny, segons explica el 'Telegraph' amb dades l'Autoritat Civil de l'Aviació britànica. Un 25% es varen ajornar com a mínim mitja hora, un 10% una hora i un 2% més de tres hores. El quart trajecte amb més retards el de Gatwick a Faro (Portugal) i el cinquè el de Gatwick a Màlaga. En total, han patit retards 161.570 vols dels 752.000 que s'han enlairat des d'aeroports britànics durant aquest estiu. Un de cada cinc.

Les rutes amb el rècord de cancel·lacions, amb tot, són a altres destins. La que encapçala el rànquing és la de l'aeroport London City a Paris Orly. Darrere, per odre, hi ha tres trajectes des de l'aeroport londinenc de Heathrow a Frankfurt, Düsseldorf i Amsterdam Schipol, i la cinquena és del London City a Zuric.

Més continguts de

El + vist

El + comentat