L'Assemblea de Docents: "L'educació ha guanyat les eleccions"

Els principals sindicats i les associacions del petit i mitjà comerç també es feliciten pels resultats i demanen als partits progressistes que es posin d'acord

"Vistos els resultats de les eleccions d'ahir, el canvi d'interlocutors està garantit", sentencia l'Assemblea de Docents en el seu comunicat de valoració de les eleccions del 24-M. A més, diuen, cal remarcar que la suma dels partits que valoren positivament el Pacte per l'Educació o que troben que aquest encara hauria d'anar més enllà són majoria. Per contra, la suma dels partits favorables al TIL, la LOMQE, les retallades i la segregació a les aules queda "en absoluta minoria" i "sense gens de capacitat d'influència", segons els docents. Per això consideren que "hi ha motius per estar ben contents".

Per la seva banda, sindicats com l'STEI-i, CCOO i UGT han valorat també positivament els resultats de les eleccions i han animat els partits progressistes a arribar a una entesa per fer fora el PP del Govern.

També l'associació de petit i mitjà comerç Pimeco ha considerat que els resultats poden ser positius per al sector, molt castigat per les polítiques del PP de Bauzá a favor de les grans superfícies. Per la seva banda, el president de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca, Antoni Mas, ha atribuït la derrota electoral del PP al fet que ha governat "a esquena de molts col·lectius", entre els quals es troben les Pime, i "ha actuat al dictat de la CAEB i de la Federació Hotelera".