Balears 20/09/2013

El rector de la UIB avisa que el conflicte "segurament es radicalitzarà"

El Govern ha rebutjat que faci de mitjancer en la vaga educativa

Q. Torres/E. Borràs
2 min
CLAR I CONTUNDENT  La presència de Bauzá no fou cap impediment perquè Huguet recordàs al president la complicada situació econòmica de la Universitat.

PalmaEl rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, ha avisat aquest divendres que "segurament es radicalitzarà el conflicte" en l'ensenyament, en declaracions a la Cadena SER. Ho ha dit just després de saber que el Govern havia descartat que fes de mitjancer en la disputa que ha causat una vaga indefinida de docents històrica. "Aquí s'acaba el camí" de la seva mediació, ha dit Huguet, perquè no hi pot fer si les dues parts no ho volen.

El Govern ha rebutjat avui l'oferiment del rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, per fer de mitjancer entre l'Executiu i els docents en el conflicte educatiu. "No necessitam mitjancers per negociar", ha deixat clar la portaveu Núria Riera, qui ha agraït l'oferiment del rector i ha recalcat que el problema no és aquest, sinó que els docents, segons ella, no volen negociar sinó imposar.

Riera ha insistit que el Govern està obert a negociar com s'implanta el decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL), però no està disposat ni a retirar el seu pla ni els expedients oberts als tres directors d'institut de Maó, que són dues de les reclamacions que fan els representants del professorat. "Es poden negociar torns, el calendari d'aplicació del TIL dels propers anys", però "el TIL és un compromís electoral" i els expedients als tres directors "han de seguir la seva tramitació", ha recalcat.

Riera també ha aprofitat la seva compareixença posterior al Consell de Govern per carregar contra l'oposició. Ha assegurat que la seva inacció en el passat "ens ha conduït a xifres lamentables de fracàs escolar", perquè "no han estat capaços de millorar el sistema educatiu" ni d'incorporar la tercera llengua, i "volen fer una guerra política, agitar, crispar" i això "perjudica els nostres fills". La portaveu ha qualificat de "lamentable" i "antidemocràtica" la posició de l'esquerra perquè qüestiona "allò que la majoria ha decidit".

Ha parlat, fins i tot, de "poca professionalitat política" perquè, segons ella, "els polítics no han d'estar per fer guerra i no tot val". I els ha retret que no estan en sintonia amb els problemes de la societat, perquè han anunciat que no negociaran amb el president José Ramón Bauzá la 'retallada' de diputats i sous al Parlament.

Sobre l'absència del president i de la consellera d'Educació i Cultura, Joana Maria Camps, en l'acte d'inici de curs de la UIB, la portaveu ha justificat que cap dels dos no hi assistiren per "respecte a la institució" de la Universitat i perquè "s'havia de ser prudent" i "no entrar en el joc d'agitació que està fent l'oposició". Quant a l'absència del president i de la consellera en la Nit de l'Art, ha afegit que el Govern participà d'aquest acte perquè la consellera de Serveis Socials va ser present en una exposició que organitzava el seu departament.

stats