ARA Mateix 03/02/2022

Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Una selecció d'opcions d'oci i de lleure per encertar-la del tot aquest dissabte i diumenge

ARA
3 min
Farro de la Fira del Farro l'any 2014
1.
Llum BCN

Barcelona. Divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de febrer.

Una de les instal·lacions de Llum BCN

El Festival d'Arts Lumíniques Llum BCN transformarà un any més el barri del Poblenou. Durant les tres nits que dura, diversos artistes internacionals converteixen els carrers i els diferents espais en un laboratori urbà que desafiarà els sentits de tots els assistents. S'hi podrà gaudir de les futures tendències de l'art, el disseny d'il·luminació i d'entorns interactius, l'arquitectura, l'audiovisual expandit i les arts en viu.

2.

Fira de proximitat

Bigues i Riells del Fai. Diumenge 6 de febrer.

Com cada primer diumenge de mes, a Bigues i Riells del Fai es lleven amb la Fira de Proximitat, on durant el matí podreu adquirir productes de proximitat i d'artesania. Una fira que té l'objectiu de conscienciar la població sobre la importància del consum local, així com la riquesa agroalimentària del seu entorn.

3.
Trobada de Gegants

Salou. Diumenge 6 de febrer.

Els gegants de Salou

En el marc de la festa major d'hivern de Salou, aquest diumenge tindrà lloc la XXXV Trobada de Gegants, que sortirà des de la plaça de la Pau a les 11.30 h. Totes les colles convidades recorreran diferents carrers de Salou i acabaran amb una ballada conjunta. Un matí per a totes les edats per gaudir de la tradició i la cultura.

4.

Vespres musicals amb ErnestGinkgo

Alins. Dissabte 5 de febrer.

A NaturaLlibres se celebra una nova edició dels Vespres Musicals, que compten amb la participació d'Ernest Ginkgo. Amb influències del gòspel, la batucada, el flamenc i la percussió africana, presentarà un repertori de cançons pròpies i de versions acompanyat de la guitarra, la pandereta, l'ou i l'harmònica.

5.
Fira de la Candelera

Molins de Rei. Dissabte 5 i diumenge 6 de febrer.

Vi i formatges a la Fira de la Candelera de Molins de Rei

La 171a edició de la Fira de la Candelera de Molins de Rei se celebra aquest cap de setmana. Els organitzadors la defineixen com una fira de fires, ja que s'hi podran trobar parades d'alimentació, de vins o de degustacions gastronòmiques, entre altres. També hi haurà diferents tallers i activitats per als infants, exposicions i, per als més col·leccionistes i fans del cava, la XXIII trobada d'intercanvi de xapes de cava.

6.

Sant Antoni

Horta de Sant Joan. Dissabte 5 de febrer.

La Festa de Sant Antoni també és tradició a Horta de Sant Joan, i aquest dissabte començarà el dia amb una caminada fins a l'ermita de Sant Antoni. En arribar-hi, tots els participants esmorzaran. Al llarg del dia es faran altres activitats, com la instal·lació de la foguera a la plaça de Sant Salvador i, més tard, la benedicció dels animals. Al vespre s'encendrà la foguera.

7.

Exposició '1.000 anys de ceràmica catalana'

Torroella de Montgrí. Dissabte 5 i diumenge 6 de febrer.

La Fundació Mascort i l’Associació Catalana de Ceràmica (ACdC), amb l’exposició 1.000 anys de ceràmica catalana, volen posar en valor l’estudi i la difusió de la ceràmica del nostre territori. A més, es commemora el 40è aniversari de la creació de l’ACdC. Els assistents podran veure unes 300 peces ceràmiques d’arreu del país, tant de col·leccions particulars com d’institucions museístiques.

8.
Mercat de Numismàtica i Filatèlia

Barcelona. Diumenge 6 de febrer.

Monedes de les antigues pessetes.

La plaça Reial de Barcelona acull un diumenge més el Mercat de Numismàtica i Filatèlia, amb més de 100 anys d’història. En aquest mercat trobareu monedes i segells d’arreu del món i de totes les èpoques. Des de fa uns anys també hi ha altres objectes de col·leccionisme, com xapes de cava, sotagots o pins.

9.

In Museu

Barcelona. Dissabte 5 de febrer.

In Museu és el dia en què alguns museus de la ciutat de Barcelona, com el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu Marítim de Barcelona o el MUHBA obren les portes del darrere amb unes visites guiades fetes per conservadors, restauradors i arxivers dels museus per a tots aquells curiosos que vulguin conèixer el que normalment està ocult al públic.

10.

Fira del Farro

La Vall de Bianya. Diumenge 6 de febrer.

La 15a edició de la Fira del Farro a la Vall de Bianya (Garrotxa) tindrà lloc a la zona esportiva, un espai amb diverses parades de productes artesanals i un servei d'esmorzar amb tastet de farro. Al llarg del matí hi haurà diferents exhibicions d'oficis de camp representades pels veïns del poble i passejades amb ruc.

stats