La Fiscalia rebaixa les condemnes de Diéguez i Conde a un any i mig any

Els acusats han acceptat confessar els fets i acceptar les sancions econòmiques

La Fiscalia Anticorrupció ha rebaixat de 4,5 a 1,5 en total les penes que sol·licitava per a Elisabet Diéguez i Alfredo Conde per delictes de revelació de secrets en la peça separada del cas Maquillatge, jutjada avui a l'Audiència, a canvi que tots dos confessin la seva culpa i acceptin les condemnes.

En virtut de l'acord de conformitat aconseguit per les defenses amb la Fiscalia, que els ha aplicat l'atenuant molt qualificat de dilacions indegudes perquè els fets jutjats es remunten a 2005 i 2006, Diéguez ha estat condemnada a un any de presó i multa de 720 euros per extreure dades confidencials d'empreses dels arxius de la Seguretat Social, on treballava.

En aplicació del Codi Penal vigent quan va cometre el delicte, la condemnada podrà substituir la pena de presó per una multa de 2.880 euros, per la qual cosa en total haurà d'abonar 3.600 euros. Alfredo Conde, el seu marit, ha acceptat una condemna de 6 mesos de presó i multa de 480 euros pel mateix delicte de revelació de secrets com a inductor, i se li han aplicat els atenuants de no ser funcionari públic i de dilacions indegudes i extraordinàries.

Conde, soci de la seva esposa en l'empresa audiovisual Studio Media Comunicació, li encarregava que obtingués dades d'empreses del sector tant per tenir avantatges respecte als seus competidors com per comprovar que complien amb les contractacions de persones afins imposades des d'Unió Mallorquina (UM), l'extint partit al qual estava afiliat.

L'antic empresari audiovisual és a la presó de Palma en compliment de dues condemnes per un total de quatre anys de reclusió en casos de corrupció lligats a UM. A més, el matrimoni està imputat, al costat de la cúpula de l'extint partit nacionalista, en una altra peça de Maquillatge pendent de judici.