Un sobre amb 60.000 euros en bitllets de 500 per captar vots a UM

Una exmilitant d'Unió Mallorquina narra al jutge l'oferiment que li feren per ajudar Nadal a imposar-se en processos interns del partit

Un sobre amb 60.000 euros en bitllets de 500 fou l'oferta que rebé una exmilitant d'Unió Mallorquina (UM) amb influència al partit per captar vots a favor de Miquel Nadal a les primàries de la formació a Palma. Segons informen diferents mitjans de comunicació, així ho va narrar ahir aquest testimoni davant el jutge Pedro Barceló en el marc del cas Pícnic, que investiga el desviament de fons públics en la captació de vots per part d'UM.

Concretament, l'oferta li hauria fet l'exregidora de Medi Ambient a Cort Cristina Cerdó. L'objectiu era que aquesta militant, responsable a la formació de diverses barriades de Palma, orientàs el vot a favor de Nadal en el procés intern del partit. Segons detallà la mateixa testimoni, la feina d'anys als barris la feien poder orientar el vot d'entre 500 i 900 militants d'UM. Tanmateix ella hauria rebutjat l'oferta, però assegura que l'oferta es va fer a altres persones.