Guanyem no acaba d'arrancar

El projecte unitari d'esquerres impulsat per Esquerra Unida topa amb les reticències de MÉS i Podem

El projecte de constitució a Palma d'una formació política d'esquerres unitària a l'estil de Guanyem Barcelona no acaba d'arrancar. La iniciativa, impulsada des d'Esquerra Unida, ha topat amb les reticències dels que serien els seus socis naturals, MÉS i Podem.

Així es desprèn dels contactes que han mantingut avui dimecres les diferents formacions polítiques amb el responsable del procés constituent d'Esquerra Unida i diputat al Parlament espanyol, Alberto Garzón. Al matí, Garzón havia advocat per la construcció d'una alternativa unitària per guanyar les institucions al Partit Popular sense l'ajuda del PSOE. Una alternativa oberta a totes les formacions, moviments socials, associacions i organitzacions, a la ciutadania en general, que fos la resposta a l'estat "d'emergència" democràtica que es viu actualment. Garzón també s'ha trobat amb representants de la plataforma antiprospeccions Balears diu No! abans de participar en un acte amb la ciutadania a l'auditori de l'edifici de l'ONCE a Palma.

David Abril, diputat de MÉS, ha destacat que, malgrat "no estar tancats a res", els ecosobiranistes, ara per ara, no consideren l'opció de concórrer a les eleccions municipals sota el paraigua d'una nova formació. "Ens remetem al que ja diguérem després dels primers contactes d'abans de l'estiu. El nostre projecte unitari és MÉS i continuarem amb els passos que tenim prevists", ha destacat Abril. "MÉS ja va fer un procés en el qual diferents partits renunciaren a les seves sigles i personalitat pròpia per tal de confluir en un únic espai", ha afegit.

El diputat ha assenyalat que el clima i l'entesa han estat "molt bons", però no s'ha extret "res concret" de la reunió. "Ha estat una trobada de cortesia", ha subratllat.

Per la seva banda, Podem encara manté obert el seu procés organitzatiu, per la qual cosa es fa complicat determinar quina serà la seva posició respecte de la constitució d'un nou subjecte polític que pugui competir per desbancar el Partit Popular del poder. Perquè aquest és el gran objectiu tant d'Esquerra Unida com MÉS i Podem.