Urdangarin demana autorització al jutge per vendre dos pisos propietat d'Aizoon

La tramitació de la venda dels pisos forma part de la peça separada de responsabilitat civil del cas Nóos

La defensa d'Iñaki Urdangarin ha reclamat al Jutjat d'Instrucció número 3 que li notifiqui si l'autoritza a vendre dos pisos de Palma amb garatge i traster pels quals havia rebut una oferta de compra i que són propietat d'Aizoon, l'empresa que comparteix al 50% amb la infanta Cristina.

Mitjançant un escrit adreçat al jutjat, l'advocat d'Urdangarin ha reclamat al jutge José Castro que li notifiqui la seva decisió després que complís l'encàrrec de sol·licitar una taxació dels pisos situats al carrer Pedrera de Palma, tal com havia proposat l'Advocacia de l'Estat.

Després de lliurar al jutjat el novembre passat la taxació de Tinsa que valorava les propietats en 316.907 euros, la defensa d'Urdangarin no ha rebut cap notificació del jutjat, cosa que ara reclama davant el perill que l'absència de notícies suposi que els qui van realitzar l'oferta de compra puguin "haver abandonat el seu interès per les finques".

La tramitació de la venda dels pisos forma part de la peça separada de responsabilitat civil del cas Nóos, en què el jutge va fixar una fiança de 13.646.950 euros per a Urdangarin, que està acusat de tràfic d'influències, malversació, prevaricació, frau, estafa, falsedat, contra Hisenda i blanqueig de capitals.

Comença el judici del cas Nóos: la Infanta i Urdangarin, al banc dels acusatsUrdangarin va demanar al jutge el 22 d'octubre de l'any passat autorització per vendre per 250.000 euros dos habitatges, amb sengles places de garatge i trasters, embargats pel jutjat per cobrir part d'aquesta fiança de 13,6 milions d'euros. La defensa del marit de la infanta plantejava que dels 250.000 euros que cobraria el seu client pels pisos, situats a prop del passeig Marítim de Palma, caldria desviar 14.500 euros per a l'intermediari i 200.550 per saldar hipoteques.

A això s'afegiria el pagament de l'impost municipal sobre la plusvàlua, per un total de 6.048 euros, i l'abonament de les darreres quotes mensuals de les hipoteques, pròximes ambdues als 1.000 euros, de manera que la xifra total neta i final de l'operació de compravenda seria de 26.963,35 euros per aportar al jutjat, atès l'embargament que pesa sobre totes les propietats.

L'Advocacia de l'Estat va demanar que es taxassin les propietats, cosa que va fer Tinsa, que les va valorar en 316.907 euros. Davant l'informe de taxació, l'advocat d'Urdangarin va plantejar al jutjat i a les parts acusadores les dues possibilitats existents: rebutjar l'oferta de compra per 250.000 euros per ser insuficient i esperar una nova oferta, o bé acceptar la proposta, perquè és la millor obtinguda de moment i que deixaria un saldo final de 26.963 euros per aportar al jutjat a manera de fiança.

El + vist

El + comentat