L'Assemblea creu que l'acord signat pels sindicats queda "desautoritzat"

La plataforma demana a Educació que reconsideri el seu posicionament per reprendre les negociacions per desconvocar la vaga

L 'Assemblea de Docents ha registrat avui a la Conselleria d'Educació una instància en la qual informa dels resultats de la seva consulta sobre l 'acord proposat per desconvocar la vaga indefinida i amb la qual demana que es reobrin les negociacions de la mesa sectorial.

L'Assemblea titlla de "precipitada" la signatura de STEI-i i CCOO

La plataforma creu que el resultat del referèndum, en què participaren més de 5.000 professors i en què un 69% rebutjà l'acord, és "inqüestionable" i entén que l'anterior negociació "va fracassar en gran mesura per la nul·la voluntat de la Conselleria de negociar un pla de xoc per al present curs en el qual es donàs resposta a les problemàtiques més escandaloses de ràtios elevades i de mancança de suport educatiu" i reclama a Educació que faci "una reconsideració del seu posicionament".

Així, demana que es reobrin les negociacions entre el comitè de vaga i la Conselleria, tot i que insta la Conselleria que "pot esperar a obrir-la quan es conegui, almenys, una proposta pressupostària, encara que sigui inicial, per al 2016", ja que entenen que "sense fer números no es poden dialogar segons quins temes ni es poden prendre segons quins acords".

En aquest sentit, l'Assemblea titlla de "precipitada" la signatura de l'acord per part dels comitès de vaga dels sindicats STEI-i i CCOO. De fet, la plataforma entén que amb el resultat de la seva consulta, l'acord signat pels sindicats "ha quedat desautoritzat" i critica que "va estar marcat per la manca de transparència".