Balears 16/09/2013

Les concentracions apleguen unes 500 persones a Eivissa i Menorca

Els docents s'han manifestat davant les delegacions de la Conselleria d'Educació

D. Ventura / M.J. Ferri
1 min

Eivissa / MenorcaMés de 500 persones, entre docents i famílies acompanyades dels seus fills, s'han manifestat davant la Delegació de la Conselleria d'Educació a Eivissa. La convocatòria estava prevista per a les 12 hores, tot i que des de mitja hora abans ja se sentien les consignes i el so dels xiulets i cassoles.

El seguiment de la vaga a les Pitiüses, segons els sindicats elaborat a partir d'una consulta telefònica que han realitzat centre per centre, ha estat d'un 88,61% a Eivissa i d'un 95,71% a Formentera. A Eivissa haurien fet vaga 770 docents d'un total de 869, mentre que a Formentera s'han aturat 67 dels 70 professors.

"Aquestes són les dades reals, les dades autèntiques", ha comentat el president del sindicat STEI-i a Eivissa, Pere Lomas, qui ha advertit que la Conselleria realitzarà càlculs esbiaixats del seguiment de l'aturada: "Sospitam que inclouran els serveis mínims dins el personal que no segueix la vaga. Que no s'engani ningú: el seguiment de la vaga a les Balears supera el 90%".

Lomas ha assegurat que el seguiment massiu de l'aturada és una "píndola d'ànims per a tots els docents" i ha assegurat que el personal educatiu està disposat a mantenir la vaga indefinida "mentre encara tinguem forces". El portaveu de l'STEI-i ha expressat el desig que aquest èxit participatiu serveixi perquè la Conselleria "deixi d'enrocar-se, deixi de menysprear la comunitat educativa i comenci a parlar".

Menorca

A Menorca, la concentració de docents també ha aplegat mig miler de persones, aproximadament, davant la seu de la Conselleria d'Educació a Maó. El seguiment de l'aturada ha estat d'un 91%, segons han informat els sindicats, i pel que fa a l'afluència d'alumnes a les escoles, n'hi han acudit entre un 20 i un 40%.

stats