Balears 16/09/2013

Èxit de la convocatòria de vaga indefinida a les Pitiüses

Molts pares no han duit els fills a l'escola, seguint les instruccions de la FAPA

David Ventura
2 min
Al CEIP Can Misses el seguiment també ha estat massiu, un 83% del personal docent ha seguit la vaga.

EivissaLes primeres dades recollides a les Pitiüses mitjançant una consulta telefònica al personal directiu dels centres educatius assenyalen que la vaga del personal docent a Eivissa i Formentera ha arrencat amb un seguiment massiu. Molts pares, a més, han seguit les instruccions de la FAPA i no han duit els seus fills a escola o els han duit a classe amb una camiseta verda en solidaritat amb els mestres en vaga.

Així, al CEIP Portal Nou, el seguiment de la vaga ha estat complet i només hi han acudit els professors que marquen els serveis mínims i, de 267 alumnes, n'hi han anat 64. Al CEIP Can Misses el seguiment també ha estat massiu, un 83% del personal docent ha seguit la vaga i s'han respectat els serveis mínims i, de 480 alumnes del centre, només han acudit a classe un centenar. Al CEIP Cas Serres tots els docents que han pogut han secundat la vaga i només han anat a treballar els serveis mínims, que han atès la vintena escassa d'alumnes que han acudit a classe. Al CEIP Sa Graduada el seguiment ha estat una mica menor i, d'un total de 29 professors, 13 han secundat la vaga, 10 han treballat als serveis mínims i 6 professors han decidit anar a treballar: només ha anat a classe un centenar d'un total de 450 alumnes. Al CEIP Can Cantó el seguiment ha estat pràcticament unànime, i dels professors que no formaven part del servei mínim, només un ha decidit anar a treballar.

Únicament 64 de 267 alumnes han anat a classe a Portal Nou, on tots els professors han fet vaga i només hi han acudit els serveis mínims

El seguiment de l'aturada també ha estat massiu al CEIP Sa Bodega, on, a més dels serveis mínims, sols han treballat dos professors i, de 210 alumnes, només n'hi han acudit 20. Al CEIP Es Pratet només ha treballat un professor al marge dels serveis mínims i hi han acudit 30 alumnes de 250. La protesta ha tingut un seguiment menor al CEIP Poeta Villangómez, on han treballat 4 professors més dels serveis mínims. A l'IES Santa Maria la vaga ha estat seguida per un 70% del professorat i la majoria d'alumnes ha assistit a classe, però, una hora més tard, molts pares s'han tornat endur els seus fills a casa. A l'IES Blanca Dona el seguiment de l'aturada ha estat del 69%, 43 professors han secundat la vaga, 22 han format part dels serveis mínims i 19 han decidit treballar i, de 650 alumnes, han acudit a classe 80.

A l'IES Sant Agustí, el 75% dels professors segueixen la vaga i només han acudit a classe un centenar d'alumnes del total de 486 que acull el centre. A l'IES Balàfia el 100% dels professors ha seguit la vaga i només han treballat els serveis mínims, una tercera part dels alumnes ha acudit a classe, encara que després de l'hora del pati molts pares han recollit els seus fills de tornada a casa. Al CEIP Puig d'en Valls la vaga també és massiva, només treballa el servei mínim i han acudit a classe 55 alumnes d'un total de 450. Al CEIP Sant Carles només ha treballat un professor al marge dels serveis mínims i hi han acudit 39 alumnes d'un total de 260.

A Formentera, segons informa Ràdio Illa, el seguiment de la vaga és del 98%, i es respecten els serveis mínims.

stats