Vídeos 16/11/2011

Anvers, convertida en maqueta en un vídeo

BarcelonaEl realitzador Jasper Léonard ha transformat la ciutat belga d'Anvers en una maqueta gràcies a la seva càmera de fotos i a l'efecte tilt-shift, que es pot traduir com inclinació-desplaçament.

Léonard explica que va haver de "fer unes 2.000 fotos, en diversos llocs de la ciutat d'Anvers" i després "alterar-les digitalment per fer-les semblar miniatures fetes a escala" per acabar realitzant un clip d'aproximadament 5 minuts.

L'efecte tilt-shift, que aquí s'ha aconseguit digitalment, s'havia obtingut tradicionalment a través d'inclinar la lent en respecte al sensor de la càmera. A banda d'inclinar-la, també s'ha de desplaçar cap endavant o cap enrere per provocar l'efecte òptic que es pot observar en el vídeo. Léonard, però, l'ha obtingut de forma digital i no analògica.

La música del vídeo l'ha posat Aphex Twin i el tema porta per nom "Alberto balsam".

Anvers és una ciutat situada a la part flamenca de Bèlgica i forma una gran conurbació amb Brussel·les. Entre les edificacions que es poden observar al vídeo hi ha l'Ajuntament, construït al s.XV, i la seva Estació Central, que es troba en ple centre històric de la capital. Podeu llegir la notícia completa aquí.

stats