Vídeos 24/03/2011

La Tuberculosi es pot curar: 24 de març, Dia Mundial per la malaltia

Avui, 24 de març, és el Dia Mundial de la Tuberculosi. El vídeo mostra una campanya de prevenció i conscienciosament que el Fundo Global Tuberculose-Brasil va fer el 2008.

Actualment, un terç de la població mundial està infectada per aquesta malaltia. L'aliança mundial Alto a la Tuberculosi, que aglutina organitzacions i països que lluiten per abolir-la, organitza el Dia Mundial per donar a conèixer l'abast de la malaltia i les formes per prevenir-la i curar-la. Aquest esdeveniment marca el dia en que el doctor Robert Koch va detectar el bacteri causant de la malaltia, el 1882. El descobriment va suposar el primer pas cap al diagnòstic i la cura de la malaltia infecciosa.

El Dia Mundial de la Tuberculosi 2011 s'engloba dins del Pla Mundial per Aturar la Tuberculosi 2011-2015, presentat a l'octubre de 2010. Aquest pla assenyala els nous repetes científics que s'hauran d'assolir per treure al mercat proves de diagnòstic ràpid de la malaltia, règims terapèutics més curts i una vacuna plenament eficaç.

stats