L'ajuntament de Vilafranca pagarà la defensa del batle

En cas de condemna ferma, haurà de tornar els doblers

L'ajuntament de Vilafranca ha aprovat avui vespre fer-se càrrec de la defensa del batle, Montserrat Rosselló (PP), en el procediment judicial en què està imputat per prevaricació administrativa. L'equip de govern (PP i El Pi) ha votat a favor de la proposta, mentre que l'oposició (Més Vilafranca) s'hi ha posicionat en contra. Si el primer edil resulta culpable amb una condemna ferma haurà de retornar els doblers.

Rosselló ha justificat la mesura perquè l'ajuntament ja no compta amb assegurança de responsabilitat civil i penal (perquè la va eliminar ell mateix) i ha defensat que està avalada per un informe de la secretària municipal. La portaveu de l'oposició, Catalina Bover, l'ha acusat de no defensar els interessos del poble i d'estar imputat per haver pres una decisió política "des de la ràbia", quan va eliminar la plaça de gerent de l'empresa municipal Fita 2020 el "mateix dia" que creava una nova plaça d'assessor de batlia. El ple ha estat tens. Rosselló ha acusat Bover de només dir "dois i putades".

El primer edil està citat a declarar el 10 de febrer. Si després no ha d'anar a judici, continuarà com a candidat a la batlia.

 

El + vist

El + comentat