L'acusat d'assassinar la seva exparella a Palma diu que ho féu perquè arribà tard

Els psiquiatres contradiuen la defensa d'ofici de l'acusat, que assegura que ho va fer perquè va patir un trastorn

L'home acusat d'assassinar la seva exparella al domicili que compartien a Palma, el 31 de març de 2013, va relatar als psiquiatres que el van avaluar després del succés que la matà perquè aquell dia va arribar tard a casa i va sentir gelosia perquè estava molt enamorat d'ella.

A la segona sessió del judici per assassinat davant un jurat que se celebra a l'Audiència de Palma, on l'acusat s'enfronta a una petició de 16 anys de presó, aquest matí han prestat declaració com a pèrits dos psiquiatres que es van entrevistar amb el presumpte assassí després de la seva detenció, després que anés a la policia a confessar els fets.

En contra de la tesi de l'advocada d'ofici que el defensa, que considera que l'acusat, de 39 anys, va patir un trastorn fulgurant i va perdre el control, els psiquiatres han dit que no van apreciar que patís cap tipus de psicosi, deliri, ni alteració o trastorn que afectàs la seva consciència, voluntat o intel·ligència com per no comprendre la gravetat dels seus actes.

"En l'entrevista ens va dir que l'havia apunyalat perquè la víctima havia arribat tard", ha assegurat el psiquiatre. Ha afegit que l'assassinat "tindria una motivació en la gelosia" de l'acusat, que la va matar "perquè en la seva concepció ella va arribar tard a una casa" i mantenien una relació.

Una amiga íntima de la dona ha explicat que acusat i víctima van mantenir una relació sentimental durant al voltant de set mesos, que ella va interrompre perquè no volia seguir amb ell.

La testimoni ha detallat que la dona estava "angoixada" perquè l'acusat la buscava constantment i fins i tot anava a la seva feina i que el dia que va ser assassinada anava a recollir les seves coses i marxar de l'habitatge que compartien perquè "li tenia por".