El Borbó i la independència: l'actualitat en 10 tuits

La xarxa no dóna l'abast. Amb els dits i els teclats pendents encara de les interpretacions de la dimissió d'Esperanza Aguirre, la carta-post de Joan Carles I excita encara més els ànims. La mort de Carrillo, a més, acaba de donar un to sépia i de Transició a la jornada. Us oferim la mateixa tria de piulades que apareix en l'edició en paper del diari

Ara
2 min
Carrillo parla amb Joan Carles I durant el 25è aniversari de la proclamació d'aquest com a rei, el 22 de novembre del 2000 / KOTE RODRIGO / EFE

Barcelona1. Pedro J. Ramírez (@pedroj_ramirez) Director d''El Mundo'

"Bon dia. La retirada d'Esperanza és una notícia molt pitjor que la manifa [sic] de la Diada. El que és greu no és la força aliena sinó la debilitat pròpia"

2. Máximo Pradera (@maxpradera) Periodista i escriptor

"Subtext castrense de la carta del rei: l'exèrcit està preparat per fer front als «perseguidors de quimeres» catalans"

3. Jesús Maraña (@jesusmarana) Periodista, exdirector de 'Público'

"Curiosament, Santiago Carrillo s'ha encarregat de posar sordina a la polèmica carta del rei #Transició"

4. Josep Antoni Duran i Lleida (@ciuduran) Secretari general de CiU

"Curiós: el rei fa aquesta crida i no reconeix la diversitat perquè tothom se senti respectat i tractat justament. És una llàstima"

5. Feliu Ventura (@feliuventura) Cantautor

"El més interessant del discurs de Joan Carles: «...'el sacrificio de los intereses particulares en aras del interés general, la renuncia'...» "

6. David Llambrich (@dllambrich) Coordinador pedagògic escola ARCE Reus

"A veure si ens entenem, Sr. Borbó: els catalans ja fa segles que remem, però un dia ens vam girar i vam veure que vostès jeien"

7. Antoni Fernández (@AntoniFdez) Professor de polítiques públiques

"Majestat, la unitat d'un país en temps dolents s'aconsegueix repartint l'esforç de manera equitativa i pactada. La resta és literatura"

8. Juanma Ramon Paul (@juanma_ramon) Tècnic medi ambient i regidor Aj. Paterna

"El millor homenatge a Carrillo és iniciar la Segona Transició: estat federal i republicà sense més. Ai, si ens deixara el PPSOE"

9. María González (@mariagv) Diputada al Congrés (PSOE), bioquímica

"El Camps ja va dimitir, ara l'Aguirre... Quan ho farà Valcárcel [president Múrcia]? És l'únic que queda d'aquell eix [de la prosperitat]..."

10. Brice Lafontaine (@bricelafontaine) Bomber de Perpinyà

"Vet aquí la visió elitista de França: «Catalunya no serà independent, Espanya arribarà a un estat federal tal com Escòcia el 2014». Ho diu Alain Minc [en una TV francesa]"

stats