Del català a l'atac, al català atacat: l'actualitat en 10 tuits

La defensa del català a les Illes davant l'ofensiva del govern balear del PP s'imposa com a tema del dia a la xarxa. Les crítiques a la gestió del rescat i la futura prohibició de xiular l'himne espanyol completen el rànquing de les polèmiques a debat. Us oferim la mateixa tria de piulades que apareix en l'edició en paper del diari.

Ara
2 min
Bauzá tasta la seva 
 Pròpia medicina

Barcelona1. Maite Salord Ripoll (@MaiteSalord), regidora de Ciutadella (PSM) "@simongornes [conseller d’Administracions Públiques de les Illes Balears] Heu guanyat la batalla del Parlament. Mai, però, la de la dignitat de tots els illencs que defensam la llengua pròpia. Penós"

2. Victòria Avellà (@VicAve), Creu Roja Illes Balears "La prima de risc baixa dels 533 als 530 punts. És evident, la imminent eliminació del català a l’administració genera confiança"

3. Quim Balaguer (@quimbal), periodista "L’alcalde de Manacor trenca la disciplina del PP en la votació contra el català a l’administració illenca. I per què no trenques el carnet?"

4. Vicent Martínez (@vicentmartinez), periodista "El Congrés no és lloc per a una investigació sobre Bankia, una estafa que ens costa diners a tots, però sí per debatre sobre himnes i xiulets #olé"

5. Moisès Trullàs (@CalDirHo), informàtic "Catalans, l’himne espanyol no té lletra, i és per això que no es canta, es xiula"

6. Rafel Nadal (@nadalrafel), periodista i escriptor "Mentre l’economia naufraga, els diputats discuteixen les xiulades: aviat no tindrem país, però haurem protegit himnes, banderes i corones"

7. Edu Madina (@EduMadina), diputat al Congrés (PSOE) "La proposta que ha portat el PP al ple en la primera sessió després del rescat: prohibició de xiular l’himne als estadis #esenserio"

8. Miguel Ángel Rodríguez (@marodriguezb), exportaveu del govern espanyol (PP) "Si dediquéssim els 100.000 milions d’euros a crear ocupació i abaixar impostos en lloc de tapar forats de les caixes ens aniria millor"

9. Jordi Goula (@jordigoula), economista i periodista "Ja fa tres dies que parlem del rescat bancari. S’ha dit i escrit de tot. És ben curiós quan la clau és la lletra petita i d’això no en sabem res..."

10. Isaías Lafuente (@IsaiasLafuente), periodista "Rajoy va dir que ell va pressionar la UE, Barroso diu que va ser ell qui va pressionar Rajoy. És evident que un d’ells menteix. Facin les seves apostes..."

stats