Rècords històrics espaordidors: l'actualitat en 11 tuits

La prima de risc espanyola arriba a una xifra sense precedents en una jornada en què semblava que els resultats de les eleccions gregues donarien una bombolla d'oxigen. Aquesta és la mateixa selecció de piulades que es publica en l'edició en paper

Ara
2 min
Els indicadors de la prima de risc a la borda de Madrid, en una imatge del 6 de juny / EFE

Barcelona1. Philippe Ricard (@PhilippRicard), corresponsal de 'Le Monde' a Brussel·les "L'eurozona respira després del vot grec, però encara tremola per Itàlia i Espanya. Una petita treva enmig d'una inacabable marató"

2. Maria Muñoz (@mariadelamiel), assessora financera en banca privada "Un govern a la desesperada, encarnat en el ministre Montoro, demana al BCE que respongui amb tota fermesa a les pressions dels mercats"

3. Pepe Griñán (@PepeGrinan), president de la Junta d'Andalusia (PSOE) "Segueix el festí dels mercats del deute. Grècia no era el problema: ho és l'actitud del BCE, que no exerceix de regulador"

4. Rafael Martínez (@rafaelmp31), operador borsari "Cal repensar el sistema, el deute és impagable. Fallides ordenades, liquidacions, quitances de deute i començar de zero, amb la lliçó apresa"

5. Belén Carreño (@bcarrebravo), periodista "Rajoy creu que ja no pot fer més; els grecs ja no poden fer més; Europa pot fer alguna cosa més?"

6. Xavier Monge (@xmonge), advocat i militant de la CUP Barcelona "A veure si ho entenem... La prima puja perquè especular amb el deute espanyol és rendible. El que passi a Grècia o a Honolulu importa poc"

7. Joana Casals (@joanacasals), periodista "A Grècia han guanyat els partidaris de l'euro i l'atac al deute espanyol és més virulent que mai. S'ataca el dèbil. No cal buscar res més"

8. Marc Puigdomènech (@mpuigdomenech), politòleg i conseller nacional d'ERC "Els grecs han votat de bona fe, però als mercats aquest valor no cotitza"

9. Daniel Badía (@dbadiago), periodista d''Expansión' "Si poses al Google "Alemanya rebutja" et surten 19.700.000 resultats"

10. Antoni Rubio (@antonirubio), professor i periodista "Al Crac del 29 se suïcidaven brokers i banquers; ara, treballadors. Alguna cosa hem fet malament, companys..."

11. Antoni Fernández (@AntoniFdez), professor de gestió pública a la UB "Més enllà de Dívar, el problema del poder judicial és vell i conegut: es diu corporativisme"

stats