#JeSuisParis: l'actualitat en 12 tuits

Els atacs de divendres a París acaparen l'atenció de la xarxa

1. Carles Puigdemont ( @KRLS), alcalde de Girona i diputat al Parlament (JxSí) “Quan ataquen París ens ataquen a nosaltres. Víctimes innocents d’un fanatisme culpable que no podem disculpar ni per error. Màxima fermesa”

2. François Hollande ( @fhollande), president de la República Francesa “Davant el terror, hi ha una nació que sap defensar-se, capaç de mobilitzar les seves forces i que, un cop més, derrotarà els terroristes”

3. Aleix Renyé ( @aleixrenye), periodista “De moment, qui combat amb més valentia els fanàtics del Daeix [l’Estat Islàmic] són els kurds. Per cert, també són musulmans”

4. Javiera Atenas ( @jatenas), ‘project manager’ “Aquells que estan contra els refugiats ara han pogut veure amb els seus propis ulls el mateix terror i els mateixos bàrbars dels quals els refugiats estan intentant fugir”

5. Gerardo Pisarello ( @G_Pisarello), primer tinent d’alcaldia de Barcelona (Barcelona en Comú) “Els més vulnerables no poden ser boc expiatori. Davant la barbàrie, la millor tradició de solidaritat, pau i diversitat cultural i religiosa”

6. Albert Lloreta ( @AlbertLloreta), dissenyador i programador de webs “Ens angoixa més un atemptat a Occident perquè assumim sense voler que és una zona segura del món, no perquè siguem males persones”

7. Sebastià Jovani ( @Sebastia_Jovani), bloguer “S’haurà de fer cas als estadistes occidentals que asseguren que és una guerra: ells són els màxims experts a organitzar-les”

8. Joan Safont ( @joansafont), periodista, guionista i escriptor “També em cansa que es parli més del perill de la islamofòbia que de les responsabilitats de part de l’Islam que tolera, afavoreix o comprèn”

9. Anna Punsoda ( @AnnaPunsoda), periodista “Qui els ha armat, per què, etcètera”

10. Aina Díaz ( @AinaDiazV), advocada “Jo proposaria 30 anys de presó per a qualsevol que fabriqui, vengui o distribueixi armes que acabin en poder dels terroristes”

11. Jordi Casals ( @jordicasals), regidor d’ERC a l’Ajuntament de Torelló “Una cosa és ampliar la perspectiva històrica i geopolítica dels atacs a París, l’altra relativitzar la maldat intrínseca de l’ISIS #JeSuisParis”

12. Andreu González ( @andreu_gonzalez), tècnic de normalització lingüística i escriptor “ Cooperació real i educació, les millors armes contra el terrorisme”

El + vist

El + comentat