L'atac suprem: l'actualitat en 10 tuits

La sentència del Tribunal Suprem contra el català com a llengua vehicular en l'ensenyament de tres a sis anys encén la xarxa i protagonitza el debat entre els internautes. Aquesta és la mateixa selecció de piulades que es publica en l'edició en paper

Ara
2 min
Mallorca es rebel·la en defensa del català

Barcelona1. Oriol Bossa (@oriol_bossa), politòleg "El TS ataca la llengua: la propera cimera més coherent no hauria de ser pel #pactefiscal sinó per tramitar la #independència!!!"

2. Aitor Pérez Codorniu (@aperezcodorniu), president de la FNEC "Mala notícia serà si, amb la sentència del TS, la nostra reacció és continuar intentant l'encaix. Serà el seu i el tenen clar. #independència"

3. Roger Castillo (@rogercasbosch), regidor de la CUP a Molins de Rei "La sentència anul·la l'atenció preferent en català d'alumnes nouvinguts. No se m'acut millor manera de destrossar la cohesió social del país"

4. Joan Tardà (@JoanTarda), Diputat al Congrés (ERC) "Si la Generalitat acata la sentència del Tribunal Suprem que dinamita la immersió lingüística, res no serà igual al nostre país. La llengua és la línia vermella"

5. Màrius Serra (@mariusserra), escriptor "La llengua vehicular és el català. Al vehicle hi cap tothom, però té un sol volant. La judicatura espanyola diu "Desa català". Desacata-la!"

6. Joan Safont (@joansafont), periodista i guionista "Els equilibris d'aquests trenta anys s'estan trencant i ens ho volen demostrar. Potser nosaltres n'hauríem de ser conscients i conseqüents"

7. Lluc Salellas (@llucsalellas), llicencieat en Periodisme i Ciències Polítiques "Si algun espanyol es cregués el projecte d'un estat comú, criticarien la decisió del Suprem. Una vegada més hi haurà silenci. #somescola"

8. Miquel Pueyo (@MiquelPueyo), professor a la UdL i exdirector de Política Lingüística “La #justíciaespanyola està desacreditada i contaminada pel seu anticatalanisme. Cal denunciar-ho a Europa i resistir-se a la injustícia”

9. Eduard Mas (@EduardMasE), periodista "Certament, senyora Rigau, som exactament on érem... abans de la suposada Transició: sense drets i amb Espanya imposant-nos tots els deures"

10. Joana Casals (@joanacasals), periodista "Ja ho van intentar fa anys i no ho van aconseguir. Ara tampoc. El català, malgrat els tribunals espanyols, cada dia està més fort! #prou"

stats