L'adéu a un referent: l'actualitat en 10 tuits

Els internautes lamenten la pèrdua d'un savi català, l'historiador Josep Maria Ainaud de Lasarte, i la xarxa s'omple de missatges que subratllen la qualitat de la seva obra i el compromís amb el país com a divulgador del nostre passat. Aquesta és la mateixa selecció de piulades que es publica en l'edició en paper

2 min
Josep Maria Ainaud de Lasarte

1. Lluís Recoder (@lluisrecoder), conseller de Territori i Sostenibilitat "Josep Maria Ainaud, home honest i coherent, incansable al servei de la cultura i el país, per a mi referent personal principal, descansa en pau"

2. Joaquim Nadal (@quimnadal), diputat al Parlament (PSC) "Josep Maria Ainaud de Lasarte, home bo i ponderat, conciliador, patriota, historiador acurat i minuciós, servidor coherent d'ideals i valors. Amic"

3. Salvador Alsius (@salvadoralsius), periodista "L'Ainaud és una de les persones autènticament bones que he conegut en aquesta vida. Li tenia molt d'afecte"

4. Ferran Torrent (@ferrantorrentll), escriptor "Pacte fiscal? Un mal negoci. Després et caldrà la sobirania i et diran: ja tens el pacte fiscal"

5. Ignasi Albors (@IgnasiAlbors), blogaire "El president demana pronunciaments explícits. Aquí en va un: Independència"

6. Clara Jordan (@clarajordanvila), periodista "Clam social pel pacte fiscal? Crec que els catalans ja han vist aquest capítol. De fet, ja van per la meitat de la temporada següent..."

7. Manuel Rico (@manuelrico), periodista "Si Grècia fa fallida, ¿assumiran la seva responsabilitat política o penal els membres de la troica que han imposat les decisions econòmiques?"

8. Marc Sanglas (@msanglas), diputat al Parlament (ERC) "Si el PP segueix a aquest ritme acabarà comparant el dèficit entre escales de veïns: realment patètic"

9. Quim Balaguer (@quimbal), periodista "Dalí va crear la sèrie de rellotges fosos durant una onada de calor..."

10. Andrés García Reche (@AndresGReche), professor d'economia de la Universitat de València "Us explicaré això dels 400 euros. Hi ha uns economistes, liberals ells, que creuen que si subvenciones els aturats, no busquen feina. Fascinant, no?"

stats