El Govern demana als docents "no polititzar el dret a vot"

La inusual petició respon a la crida de membres del col·lectiu docent a votar amb la camiseta verda. En la manifestació d'ahir insinuaren que no es votàs el PP

La portaveu del Govern, Núria Riera, ha fet avui una petició inusual a la comunitat educativa: els ha demanat "no polititzar el dret que tenen les persones d'anar a votar". Riera es referia a la insinuació que han fet membres d'aquest col·lectiu de no votar el PP en les eleccions europees de diumenge i anar a les urnes amb la camiseta verda. Però la petició de "no polititzar" un dels actes més polítics que pot exercir un ciutadà li ha fet matisar després que allò que estava demanant és no barrejar la qüestió educativa amb les eleccions de diumenge. La portaveu ha apuntat que allò que s'ha de fer és demanar que la ciutadania vagi a votar.

Després d'un Consell de Govern de tràmit, la consellera ha tornat a desprendre que el president José Ramón Bauzá no té cap intenció de reunir-se amb els representants de la comunitat educativa i ha insistit que en matèria educativa és la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, qui representa el Govern. La portaveu no ha volgut valorar les peticions que diversos sectors econòmics han fet a l'Executiu perquè recondueixi el conflicte educatiu que s'arrossega des de fa un any. S'ha limitat a advertir que el Govern respecta la manifestació que va congregar ahir més de 3.000 persones davant del Consolat per demanar diàleg en la política educativa. I ha tornat a dir que la Conselleria està oberta a la negociació i al diàleg per implantar un model de trilingüisme que, segons ella, ajudarà a millorar la qualitat educativa. "Hem de continuar per la via del consens i del diàleg amb el sector a través de les meses sectorials de negociació", ha apuntat, com si el diàleg s'hagués mantingut fins ara.

El + vist

El + comentat