Les esglésies de Mallorca llegiran demà una carta de "tolerància zero" contra abusadors

El bisbe mallorquí posa l'accent en la necessitat d'emparar els denunciants: "Seria una corrupció inacceptable oblidar-nos de les víctimes"

Els catòlics de Mallorca que assisteixin demà diumenge a missa escoltaran la carta que el bisbe d'aquesta diòcesi, Xavier Salinas, els ha escrit, en què subratlla que "davant qualsevol abús a un menor" cal estar al seu costat i "mantenir tolerància zero amb qui n'ha abusat".

El prelat mallorquí ha redactat aquesta carta i ha volgut que es llegeixi a les esglésies després de les denúncies contra el prior de Lluc, per presumptes abusos sexuals sobre un menor, i contra el rector de sa Pobla.

El bisbe mallorquí posa l'accent en la necessitat d'emparar els denunciants: "Seria una corrupció inacceptable oblidar-nos de les víctimes". En la missiva, Salinas afirma que aquests casos l'omplen de "tristesa i preocupació".

"Són uns fets molt greus que ens afecten a tots com a comunitat eclesial i que el Tribunal Eclesiàstic de la nostra diòcesi està investigant", indica el prelat, per qui "tot abús –incideix– destrueix la dignitat dels menors i deixa en ells una ferida que és font de sofriment".

Salinas indica que els comportaments denunciats, si es proven, "s'allunyen radicalment de la missió pròpia de qui ha estat posat com a pastor que ha de cuidar d'aquells que se li han confiat".

"Els cristians sabem que som pecadors, però no volem ser corruptes", hi insisteix el bisbe, que apunta també que cal "oferir ajuda a qui, amb el seu comportament, pugui haver comès un acte injust i rebutjable".

Afegeix que, fins que les denúncies no siguin contrastades "definitivament", cal "garantir el dret a la presumpció d'innocència" dels acusats, dels qui subratlla "les seves qualitats, esforços i trajectòria personal" com a capellans.

Salines tanca la seva carta amb aquesta frase: "Units en la pregària, en la recerca de la veritat i en la salvaguarda dels drets dels implicats".

El + vist

El + comentat